Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Şubat 2018 - 21:13 Yorum: 0

Federasyona kızan kayak hocaları 40 bin liralık kayak takımı yaktı

Uludağ'daki çok sayıda kayak öğretmeni olimpiyatlarda kayak milli takımının aldığı hezimeti 40 bin liralık kayak takımlarını yakarak protesto etti.

Federasyona kızan kayak hocaları 40 bin liralık kayak takımı yaktı

Uludağ'daki çok sayıda kayak öğretmeni olimpiyatlarda kayak milli takımının aldığı hezimeti 40 bin liralık kayak takımlarını yakarak protesto etti.

Uludağ'da kayak öğretmenliği yapan çok sayıda kayak hocası Güney Kore'de düzenlenen kış olimpiyatlarında kayak milli takımının aldığı hezimetler üzerine kayak federasyonunun iyi çalışmadığını belirterek 40 bin lira değerindeki onlarca kayak tamını ateşin içinde yakarak protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde meşalelerle pistlerde kayarak otellerin önüne gelen çok sayıda kayak hocası ayaklarındaki kayak takımlarını çıkartıp içi ateş dolu kovaya atarak yaktı. Uludağ'da eğlenmeye gelen vatandaşlar da kayak hocalarının düzenlediği ilginç protesto gösterisini şaşkın gözlerle izledi.

Kayak Milli Takımı'nın yıllardır başarısız olmasının tek sebebinin federasyonun yanlış yönetildiğinden kaynaklandığını belirten hocalar, Uludağ'daki pistlerde kayak takımlarını yakarak yönetimi protesto etti. Yapılan protesto gösterisi hakkında açıklamalarda bulunan Uludağ Kayak Öğretmenleri Dernek Asbaşkanı Kürşat Yıldız, "82 yıldır kış olimpiyatlarına katılamayan bir ülkeyiz. Şu anda ise Güney Kore'de yeni bir kış olimpiyatı yapılmakta. Bizler gibi tüm spor severler televizyonun karşısında heyecan ve umutla ülkemizi Kore'de temsil eden milli takım sporcularımızdan sevineceğimiz ya da yüzümüzü güldürecek bir haber bekliyoruz. Ekmeğe muhtaç olan ülkelerin sporcuları bile bizi geçiyor. Bu hezimet kayak sporuna ömür vermiş olan bizleri derinden yaralıyor. Bu kötü sonuçların elde edilmesinde olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden sporcularımızın en küçük kabahati bulunmamaktadır. Bu sonuçların tek muhatabı devletimizin tahsis ettiği çok yüksek bütçeyi spor ve sporcu için kullanamayan mevcut kayak federasyonu yönetimidir. Kısa bir değerlendirme yapacak olursak en çok kar alan dağ biz de, en büyük bütçe bu dönemde tahsis edildi, Avrupa'nın en genç ve spor yapacak çağdaki nüfusuna sahibiz. Türkiye Cumhuriyeti 17 kez kış olimpiyatlarına katılıyor en büyük bütçe ve devlet desteğine rağmen kayak tarihinin en kötü sonuçlarını almaktayız. Bütün bunların sebebi yanlış hocalar yanlış yerde yapılan organizasyonlar. Mevcut kayak federasyonu yönetimini spor ve başarı dışında başka işlere odaklanmış olması ve camianın aslı unsurlarına uyguladığı zulümden kaynaklanmaktadır. Basın ve devlet büyüklerimizle sırıtarak fotoğraf çektiren federasyon başkanı bu kareleri camiye için tehdit malzemesi olarak kullanmaktadır. Bu davranışında devlet büyüklerimiz tarafından duyulup gereğinin yapılacağına inancımız sonsuzdur. Kayak sporuna ömür vermiş olan bizler bu hezimetten duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek için yaşamımızın bir parçası olan kaynaklarımızı ve spor ekipmanları mızı ateşe atıyoruz" dedi.

Federasyona kızan kayak hocaları 40 bin liralık kayak takımı yaktı

Federasyona kızan kayak hocaları 40 bin liralık kayak takımı yaktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber