Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 12:23 Yorum: 0

Felçli kardeşler yardım bekliyor

Muş'ta geçirdikleri trafik kazası sonucu felç kalan iki kardeş, tedavi olabilmek için yardım bekliyor

Felçli kardeşler yardım bekliyor

MUŞ (AA) - SAMİ DEMİR - Muş'un Malazgirt ilçesinde geçirdikleri trafik kazası sonucu felç kalan iki kardeş, tedavi olabilmek için yardım bekliyor.

İlçeye bağlı Karaali köyünde yaşayan Yusuf (36) ve kardeşi Murat Kaya (34) geçtiğimiz yıl gittikleri Malazgirt ilçesinden köylerine döndükleri sırada otomobilin devrilmesi sonucu ağır yaralandı.

Uzun tedavi sürecinin ardından aynı kaderi paylaşan Kaya kardeşler, belden aşağıları felç kalarak yatağa mahkum oldu.

Kazadan önce inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağlayan Kaya kardeşler, tedavi olup yeniden normal yaşamlarına devam edebilmek için kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Kardeşlerden Yusuf Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazadan sonra hayatının da felç olduğunu söyledi. 

Kardeşiyle yatağa mahkum kaldığını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Benim üç çocuğum, kardeşimin ise iki çocuğu var. Biz inşaatlarda ya da gündelik işlerde çalışarak geçimimizi sağlıyorduk. Kazadan sonra çalışamaz duruma geldik. Bundan sonra nasıl geçineceğimizi bilmiyoruz. Babadan atadan kalma herhangi bir arazimizde yok. Doktorlar fizik tedavi olursam iyileşme ihtimalinin olduğunu belirtiyor. Benim de bin 500 lira değerinde olan fizik tedavi makinesini alacak gücüm yok. Devletimizden, hayırseverlerden yardım istiyorum. İyileşmek ve çocuklarıma alımın teriyle bakmak istiyorum."

Kazadan sonra hayatlarının karardığını belirten Murat Kaya ise maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi olamadıklarını ifade etti.

Başka gelir kaynakları olmadığı için mağdur olduklarını anlatan Kaya, "Tarlamız ve hayvanlarımız yok. Gündelik çalışarak geçiniyorduk. Şimdi çalışamaz durumdayız. Tedavi olursak iyileşme ihtimalimiz var. Hiçbir işimi kendi başıma yapamıyorum. Eşimin desteğiyle yaşam mücadelesini veriyorum. Tedavimiz konusunda bize yardım edilmesini istiyorum" dedi.

Yusuf Kaya'nın eşi Birsen Kaya da tek isteğinin eşinin ve kardeşinin sağlığına kavuşması olduğunu belirterek, yardım beklediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber