Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 20:53 Yorum: 0

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çifti tarafından Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Ambardere mevkiinde oluşturulan eğitim kampüsünde yapılması planlanan Fen...

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çifti tarafından Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Ambardere mevkiinde oluşturulan eğitim kampüsünde yapılması planlanan Fen Lisesi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, ilçe Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve eşi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, STK temsilcileri, sanayi kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, milli eğitim camiası ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, temeli atılacak olan Fen Lisesi'nin bugüne kadar yaptıkları sosyal projelerin en önemlisi olduğuna vurgu yaparak, "2 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek okulumuz toplamda 6 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Okulumuzda 16 derslik, 3 seçmeli ders odası, 3 fen laboratuvarı, 1 beden eğitimi salonu, 1 kütüphane, kantin, sığınak, arşiv ve depolar yer alacak" dedi.

"YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR"

Uzun süredir eşi ve oğlu ile birlikte ülke ve gençler adına eğitime katkı yapmak istediklerini belirten Çetin, "Bu düşüncemiz Fen Lisesi olarak şekil buldu. Bölgemizin en çok ihtiyaç duyduğu bölümün Fen Lisesi olduğunu düşündük ve bu eğitim yuvasının temelini atmaya karar verdik. Yuvayı dişi kuş yapar derler. Okul fikrinin ortaya çıktığı andan itibaren eşimin gözündeki heyecanı gördükçe bu sözün ne kadar doğru olduğunu çok daha iyi anladım. Okulumuzun ülkemiz ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor, en kısa zamanda okulun açılışında da bir araya gelmeyi diliyorum" ifadelerini kullandı.

İŞLER'DEN BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Program İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler'in konuşması ile devam etti. Çerkezköy'ün, Tekirdağ'ın öğrenci artışı en yüksek ilçesi olduğuna dikkat çeken İşler, "Çerkezköy'de 30 bini aşkın öğrenci var. Tekirdağ'da 165 bin öğrenciye 8 bin öğretmenle hizmet veriyoruz. Yaptığımız okullar yeterli olmuyor. Okul yaparken de sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bu sıkıntıların başında arsa sıkıntısı geliyor. Arsaların özel mülkiyete ait olması ya da zemin etüdü anlamında aşırı masraf gerektirmesi okul yapımında zorluklar yaşamamıza neden oluyor. 5 milyonluk okul için 8 milyon kamulaşma bedeli ödemek zorunda kalıyoruz. Bu vesile ile belediye başkanlarımıza, eğitim alanları için sorunsuz alanlar tahsis etmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Tekirdağ'da son 3 yılda 127 milyon proje maliyetli okullar yapıldı. Tek sıkıntımız sorunsuz arsa teminidir. Bu eğitim kampüsü İlçe Kaymakamımızın koşturması ile kazanılmıştır. Burada planladığımız 9 tane okul var. Ortaöğretim yatırımlarını bu alana çekmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda burası ilktir" diye konuştu.

"DESTEK VERİN DÜNYAYI YERİNDEN OYNATACAĞIZ"

Konuşmasında bir de müjdesi olduğunu söyleyen İşler, "Hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çiftinin ilçeye kazandırdığı bir okul vardı. Bunun yanında kendi oturdukları evi de m

Milli Eğitime bağışladılar. Devlet-millet el ele olursa bu işler çok daha hızlı olur. Tekirdağ'da öğrencilere yakışır eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Destek verin dünyayı yerinden oynatacağız" ifadelerini kullandı.

KUBİLAY HAYIRSEVERLERDEN DESTEK İSTEDİ

Çerkezköy'ün sanayi alanında ülkede adından söz ettirdiği gibi eğitimde de marka kent olacağını belirterek, konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay ise, "Bunun için topyekun seferberlik başlattık. Okul öncesinden başlayıp, eğitimin her kademesiyle yakından ilgilenerek eğitim kurumlarının fiziksel şartlarının iyileştirilmesi ve kalitesinin artırılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu faaliyetlerin başında Eğitim Kampüsü projesi geliyor. Yaklaşık 133 dönümlük bir alanda oluşturulan kampüste, 9 adet lise, konser ve konferans salonu, kapalı spor salonu, kız ve erkek pansiyonları ve büyük tip atölyeler yer alacak" dedi. Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine teşekkür eden Kubilay, "Ayrıca Çerkezköy TSO eğitim kampüsümüze sosyal bilimler lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı da Anadolu İmam Hatip Lisesi yapacak. Bu vesile ile tüm hayırseverlere, eğitim kampüsümüze okul yapmaları konusunda çağrıda bulunuyorum" şeklinde konuştu.

"BİR OKUL YETMEZ"

Projenin hızlanması için Ankara'da diğer vekillerle birlikte ellerinden gelen desteği sunmaya çalıştıklarını söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da, "Ameller niyetlere göre hasıl oluyor. Çetin çifti okulun temelinin hayırlı bir günde atılmasını istiyordu. Ramazan Ayı'nda bir Cuma gününde temelin atılması nasip oldu. Önümüzdeki günlerde başka hayırseverlerin yatırım müjdelerini de vereceğiz inşallah. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençler için yapılan yatırımlar, en hayırlı yatırımlardı" dedi.

AK Partili Milletvekili Metin Akgün ise, "Çerkezköy'ün nüfusu 134 bin civarındadır. Her yıl 3 bin öğrencinin geldiği bir şehir. Bu okulun dışında bugün 12 okula daha ihtiyaç var. Onun için tüm hayırsever sanayici ve iş adamlarına sesleniyorum. Biz nasıl TBMM'de sizlerin önüne turkuaz halıları serme sözü verdiysek, sizler de gelin bu taşın altına elinizi koyun. Ahmet Çetin'in bileği güçlüdür. Dolayısıyla bu okul yetmez. 3-5 yıl sonra bir okul daha yapmasını bekliyorum" ifadelerini kaydetti.

"DÜNYANIN GÖZÜ ÜLKEMİZİN ÜZERİNDE"

Programda son konuşmayı ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Fen Lisesinin temelini atmak üzere toplandıklarını kaydeden Ceylan, "Ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmak kaliteli eğitimle mümkündür. Eğitimde kalite standartlarına ulaşmak adına devletimiz büyük çaba sarf ediyor. Hayırseverlerimize de eğitime katkıları için teşekkür ediyorum. Nüfusumuz hızla artıyor. Genç ve dinamik bir nesil yetişiyor. Tüm dünyanın gözü ülkemizin üzerinde. Avrupa ülkeleri yaşlı nüfusa sahip. En büyük zenginliğimiz olan genç nüfusu iyi yönlendirme ve eğitme çabası içerisindeyiz. Amacımız bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi kullanabilen ve insanlığın hizmetine sunabilen bir nesil yetiştirmektir. Nüfus artış hızında Türkiye'de ikinci sıradayız. İnşallah yeni okullarla derslik ihtiyacımız azalacak. Fakat biz her yıl daha fazlasını yapmak zorundayız. Fen liseleri en seçkin öğrencilerin eğitim aldığı okullardır. Buradan mezun olan öğrenciler, ülke geleceğine yön veren nesiller olacaktır. Bunun için temelini atacağımız okul ayrı bir önem arz etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna'nın duaları eşliğinde protokol tarafından butona basılarak okulun ilk harcı atıldı.

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Fen Lisesi Temeli Atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber