Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 14 Nisan 2022 - 17:53 Yorum: 1

Fendoğlu kayısıdaki don hadisesini Meclis gündemine taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu kayısıda yaşanan don hadisesini TBMM Genel kurulunda gündeme getirdi.

Fendoğlu kayısıdaki don hadisesini Meclis gündemine taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu kayısıda yaşanan don hadisesini TBMM Genel kurulunda gündeme getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya'da dün gece hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi sebebiyle Battalgazi, Kale , Hekimhan, Yazıhan, Darende, Baskil ve Akçadağ'da kayısı ağaçlarının meyve gözelerinde ciddi zararların tespit edildiğini belirterek, kayısı üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de genel kurulda söz alan Fendoğlu, "Malatya ve bölgemizde zirai don nedeniyle çiçek açan kayısı ağaçlarımız zarar gördü. 12-14 nisan da yaşanan don ve aşırı rüzgarın etkisiyle Battalgazi, İzollu, Hekimhan, Yazıhan, Darende, Kuluncak, Yeşilyurt, Doğanşehir, Baskil ve Akçadağ" da kayısı ağaçlarının meyve gözelerinde ciddi zararların olduğu tespit edildi. Malatya ve bölgemizde kaysı üreticilerinin geçim kaynağı olan kayısısının zarar görmesi bölgemizdeki köylümüzü ciddi zarara uğrattı. Kayısı dışında geliri olmayan üreticilerimiz, çiftçilerimiz bu yaşanan don felaketinin Tarım Bakanlığımız ve il müdürlüğümüzün, üretici ve köylümüzün mağduriyetlerinin giderilmesi için saha çalışması yapması ve bu felaketinden doğan zararların telafisi için devletimizden destek beklemektedir." İfadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 1
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber