Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 30 Haziran 2016 - 20:18 Yorum: 0

Fenerbahçe, Aatıf’ı Resmen Açıkladı

Fenerbahçe, geçen sezon Sivasspor'da forma giyen Aatif Chahechouhe ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını resmen açıkladı.

Fenerbahçe, Aatıf’ı Resmen Açıkladı

Fenerbahçe, geçen sezon Sivasspor'da forma giyen Aatif Chahechouhe ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını resmen açıkladı.

Sarı-lacivertliler, resmi internet sitesinden Aatif'ın transferini duyururken, "Aatif Chahechouhe'ya Fenerbahçe'ye hoş geldin diyor, "Çubuklu" ile birlikte nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

AATIF CHAHECHOUHE KİMDİR?

2 Temmuz 1986'da Fransa'da Faslı göçmen bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Aatif Chahechouhe profesyonel futbol kariyerine 2005 yılında Racing Paris'te başladı.

Sol açık mevkinde görev alan Chahechouhe, Racing Paris'te bir sezon oynadıktan sonra 2007-2011 yılları arasında sırasıyla Sedan, Sannois Saint-Gratien, Olympique Noisy-le-sec ve Nancy formaları giydi. Faslı yıldız 2011-2012 sezonunun devre arasında ilk yurt dışı transferini gerçekleştirdi ve Bulgar Chernomorets Burgas Takımı'na transfer oldu.

Chernomorets Burgas forması ile yarım sezonda 15 maçta 10 gol atıp, 3 de asist yapan Aatif Chahechouhe sergilediği futbolla bir çok kulübün dikkatini çekti.

2012-13 sezonunda Spor Toto Süper Lig Kulüpleri'nden Sivasspor, Chahechouhe'yu kadrosuna kattı. Faslı sol açık ilk sezonunda Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 38 maça çıkarken, 8 gol-8 asistlik bir performans sergiledi. Aatif Chahechouhe 2013-14 sezonunda ise Süper Lig'e golleriyle damga vurdu. 34 lig maçında 17 kez fileleri havalandırarak 10 da asist yapan Chahechouhe sezonu gol kralı olarak tamamladı. Türkiye Kupası'nda da 6 maçta forma giyen başarılı futbolcu 3 asist yaptı. Faslı yıldız 2014-2015 sezonunda da başarılı performansını sürdürdü. Lig'de 33 maçta 13 gol kaydeden Aatif Chahechouhe Türkiye Kupası'nda ise 8 maçta 4 kez fileleri havalandırdı. Chahechouhe geride kalan 2015-2016 sezonundaysa Sivasspor formasıyla 33 maçta 12 gol kaydetti.

Fransa vatandaşlığı da bulunan Chahechouhe, Fas Milli Takımı'nı tercih etti. 2014 yılından itibaren Fas A Milli Takım forması giyen 29 yaşındaki futbolcu 10 maçta 1 gol attı. Birebirde etkili oluşu ve süratiyle dikkat çeken Aatif Chahechouhe gollerinin yanı sıra asistleriyle Spor Toto Süper Lig'in en önemli hücum oyuncuları arasında yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber