Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 21 Eylül 2014 - 17:04 Yorum: 0

Fenerbahçe'den e-bilet açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, Gaziantepspor ile bugün yapılacak Spor Toto Süper Lig maçına taraftarların geçici kombine kartlar ile girebileceğini açıkladı.

Fenerbahçe'den e-bilet açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, Passolig ile yalnızca bilet satışını kapsayan kısıtlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını, fakat Gaziantepspor ile bugün yapılacak Spor Toto Süper Lig maçına taraftarların geçici kombine kartlar ile girebileceğini açıkladı. 

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, futbol müsabakalarında elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının yasal bir zorunluluk bulunduğu belirtilerek, şöyle denildi:

'Kulüpler bakımından bu yasal zorunluluk yalnızca bilet uygulamasına yönelik olup, bilete bağlanmış ticari hakların pazarlanması Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sahip bulunduğu yetki ile merkezileştirilerek ihale edilmiş ve sözleşme ile bağıtlanmıştır. Ancak bu konuya ait şekilde kulüpler için yasada öngörülmüş herhangi bir mesuliyet bulunmamaktadır. Taraftarlarımıza ekonomik ek külfetler yükleyecek söz konusu ticari sözleşme kulübümüz sebebiyle benimsenmemiş ve kulübümüz ticari uygulamaların dışında kalmıştır. Ancak elektronik bilet zorunluluğu nedeni ile tarafımızca benimsenmemesine karşın bahis konusu ticari uygulamaya yalnızca bilet satışı ile kısıtlı olmak üzere entegre olma gerekliliği doğmuştur. Bu gereklilik tahtında ilgili firma ile yalnızca bilet satışını kapsayan kısıtlı bir işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır.'

Taraftarlar geçici kombine kartlarla Gaziantepspor maçını izleyecek

Açıklamada, Fenerbahçeli taraftarların Gaziantepspor maçını izleyebilmesi için TFF ile yapılan görüşmelerde bugün için geçici çözüm üretilemediği ve taraftarların Gaziantepspor maçına geçici kombine kartlar ile girebileceği kaydedildi.

Kulüp açıklamada bununla beraber şu ifadelere yer verildi:

'Bu noktada kulübümüz sebebiyle taraftarlarımıza satışı yapılan elektronik biletler dışında entegrasyon tamamlanana kadar bulunacak geçici bir çözüm ile taraftarımızın müsabakaya iştiraki hususunda TFF ile beraber bir çözüm imal edilmesine yönelik sıkı mesai harcanmıştır. Ancak bu sıkı çabaya karşın arasında bulunulan mücbir vaziyetten kaynaklanan sorunun çözümüne ait geçici bir çözüm bugün için üretilememiştir. Bu etapta idari bir karar olmadan tek taraflı uygulamaya konacak geçici bir çözümün hem kulübü hem de taraftarlarımızı bireysel şekilde 6222 sayılı hukuk tahtında yasal ve cezai mesuliyet altına sokması güçlü bir ihtimaldir.

Kulüp ve İdare şekilde uygulamadan doğacak bütün sorumlulukları taşımaya hazır olmakla beraber taraftarlarımızı da şahsen yasal ve cezai mesuliyet altına sokacak herhangi bir çözüme yan olamayacağımız düşüncesindeyiz. Bu fikir ile Kardemir Karabükspor müsabakasında bulunduğu bunun şeklinde Gaziantepspor müsabakasında da yalnızca elektronik biletler ile stada giriş yapılabilecektir (Taraftarımıza verilmiş bulunan geçici kombine kartlar ile). Hafta başında TFF ve yetkili bütün idari mercilerle elektronik bilet sistemine entegrasyona kadar geçecek önümüzdeki haftalar için geçici bir deva bulma arayışımız yoğunlaştırılacaktır. Keza elektronik bilet entegrasyon ile alakalı sağlanan kısmi işbirliğine ait açıklamalarımız hafta başında taraftarlarımızla paylaşılacaktır.'

Muhabir: Alim Tunçay

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber