Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 21:18 Yorum: 0

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından yaptırılan Ferizli-Söğütlü ilçeleri kanalizasyon şebeke...

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından yaptırılan Ferizli-Söğütlü ilçeleri kanalizasyon şebeke kolektörü ve Söğütlü ilçesi içme suyu inşaatı temel atma töreni geniş katılımla gerçekleşti.

Gerçekleşen törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Belediye Başkanları ve davetliler katıldı.

Keleş: "İnsanlarımız rahatsız olmayacak"

Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Geliştirmiş olduğumuz bu projeler Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'nun liderliğinde, çevre anlayışımızın, çevre yönetimi anlayışımızın, su anlayışımızın bir yansımasıdır. Bizim inanç ve kültürümüz bir yöneticinin kalitesini, bir yöneticinin perspektifini sadece insan-insan ilişkileri ile sınırlı kılmaz. İnsan-çevre ilişkileri, insan ve diğer canlılarla olan ilişkiler insan kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan birisidir. Bin yıllık medeniyet tarihimize baktığımız zaman gelişmiş şehirlerimiz, efsane olmuş şehirlerimiz, Dünya'ya ışık tutan şehirleşme anlayışımız, büyük metropollerimiz hep bu anlayışın ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Şehirlerin altyapısı ne kadar iyi inşa edilirse, şehirlerin üst yapısı da o kadar iyi gelişir. Belki biz bu 45 milyonu bu toprağa gömeceğiz ve unutacağız. Bir daha o parayı kimse hatırlamayacak. Ancak şunu herkes çok iyi hatırlayacak. Artık Sakarya Nehri'ne, artık Karadeniz'e, artık Söğütlü ve Ferizli'nin içinden geçen derelere atık su karışmayacak, insanlar rahatsız olmayacak. Oradaki canlılar zarar görmeyecek. Biz inanıyoruz ki su, içinde yaşadığımız Dünya'da insana sunulmuş en büyük nimettir. Allah'ın insanlara ve insanlığa lütfettiği en büyük değerdir. Ancak su yönetiminde insan adil olmak, merhametli olmak zorundadır. Bugün içinde yaşadığımız Dünya'da bu konuda bir adaletten ve merhametten söz edemeyiz. Bu nedenle suyu hem içme suyu anlamında hem de atık su anlamında bütün canlıları koruyacak şekilde yönetmek, yatırım yapmak ve bu konuda kesinlikle popülist bir yaklaşımda olmamak bizim temel ilkemizdir" dedi.

Üstün: "Burada çok önemli yatırım yapılıyor"

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten sonra selamlama konuşması yapan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "Burada çok önemli bir yatırım yapılıyor. Bakın, bir beldenin ulaşımı varsa o beldeye bir artı atılır, temiz suyu varsa bir artı atılır, doğalgazı varsa bir artı atılır eğer bir de kanalizasyonu varsa bir artı daha atılır ve gerçekten bu ilçe, bu belde, bu belediye Avrupa standartlarında, Dünya standartlarında bir beldedir. Dolayısıyla artık Sakarya'nın bütün beldeleri Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla ve hükümetimizin çalışmalarıyla Dünya standartlarında bir hizmete kavuşmuş olacak" diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen ise her iki ilçenin gelişime açık ilçeler olduğunu ifade ederek, toplam değeri 45 milyon tutan yatırımın hayırlı olmasını diledi.

Toçoğlu: "Toplamda 120 kilometre kanalizasyon hattı inşa edeceğiz"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yaptığı konuşmada, "Bu çalışma kapsamında iki ilçemizde toplamda 120 kilometre kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. Kanalizasyon hattı, Karaman atık su tesisleri ile entegre olacak. Proje kapsamında ayrıca Söğütlü ilçemize 40 kilometre içme suyu tesisi inşa edeceğiz. Böylece ilçenin eski içme suyu hattı da tamamen yenilenmiş olacak. Projenin tamamı 45 milyon lira. Çalışmamızın tamamlanmasıyla iki ilçemiz de kanalizasyon alt yapısına kavuşmuş olacak. Böylece hem yer altı sularının kirlenmesinin hem de çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak SASKİ varsa sorun yok düsturu ile yolumuza devam ediyoruz. İnşallah şehrimizin tamamını sorunsuz bir alt yapıya ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Temel atma töreni sonrası düzenlenen koktey ardından program sona erdi.

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Ferizli-Söğütlü ilçeleri alt yapı inşaatı temeli atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber