Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 06 Eylül 2016 - 14:38 Yorum: 0

Fernandao: "Toparlanıp Fenerbahçe’yi şampiyonluğa taşıyacağız"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Fernandao, lige kötü başlamalarına rağmen toparlanıp, Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyacaklarını söyledi.

Fernandao: 'Toparlanıp Fenerbahçe’yi şampiyonluğa taşıyacağız'

Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Fernandao, lige kötü başlamalarına rağmen toparlanıp, Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyacaklarını söyledi.

Fernandao, sarı-lacivertli kulübün gazetesine açıklamalarda bulundu. 29 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'nin ligdeki şampiyonluk şansından UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflere kadar değerlendirmelerde bulundu.

Fernandao'nun röportajı şu şekilde:

Türkiye Ligi'nde oynanan futbolu ve hücum oyuncusu olarak ligimizde oynanan savunma anlayışı hakkında neler söylemek istersin?

"Türkiye Ligi gerçekten çok zor bir lig. Fizik kuvvete dayalı bir lig. Hücum oyuncuları olarak bizim buna adapte olmaktan başka bir düşüncemiz söz konusu olamaz. Savuma oyuncuları tabi ki sürekli sert mücadelelere giriyoruz ama biz her zaman elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz hücum oyuncuları olarak bizim işimiz sonuçta gol atmak rakip kalede pozisyonlar üretmek ve takımımıza faydalı olmak benimde her zaman tek düşüncem bu. Bu lige de artık adapte olduğuma inanıyorum."

Fizik yapın oldukça güçlü. Bunun için ekstra çalışmalar yapıyor musun? Ayrıca son maçtaki sakatlığın la ilgilide ne söylemek istersin?

"Ben her zaman fizik durumumu en iyi şekilde en üst düzeyde korumaya çalışıyorum. Kuvvetimi iyi bir şekilde sağlamaya çalışıyorum. Bu konuda çalışmalar da yapıyorum. Kayserispor karşılaşmasında maalesef talihsiz bir sakatlık yaşadım. Ayak bileğimden bir sakatlık yaşadım ve bununla ilgili tedavime hemen başlandı. Sakatlık yaşadığımda çok üzüldüm. Çünkü Fenerbahçe'ye hizmet etmek istiyorum."

Fenerbahçe'de ikinci Sezona başladın geçen sezonki kendi performansını kısaca değerlendirir misin bu sezondaki hedeflerinde neler?

"Ben sahada Fenerbahçe forması ile bulunduğum her an bu takım için en iyisini verme çabası içindeyim. Geçen sezon da bundan farklı bir sezon değildi. Bizim için başarılı olarak değerlendirebileceğimiz bir sezon olmadı. 3 kulvarda da istediğimiz başarıya ulaşamadık. Biz çok daha iyi bir sezon geçirmek istiyorduk. Benim için geçtiğimiz sezon artık geride kaldı. Ben tamamen bu sezona odaklanmış durumdayım. Bu sezon da Fenerbahçe için goller atmak, takımıma katkıda bulunmak istiyorum. Ama burada en önemli şey Fenerbahçe'nin başarısı. Takımın başarısı benim başarımdan daha önemli."

Fenerbahçe'de attığın en güzel ve en anlamlı gol sence hangisiydi?

"Geçen sezon Avrupa Ligi'nde kendi sahamızda oynadığımız Ajax maçında son dakikada takımımızı galibiyete taşıyan golü atmıştım ve gerçekten benim için harika bir duyguydu. Taraftarlarımızın önünde son dakika gelen golüyle 3 puanın sevincini yaşamıştık."

Fenerbahçe'de her sene olduğu gibi bu senede Türkiye'de ve Avrupa'da mutlak şampiyonluk bu sezonda yapılan transferlerle şampiyonluğun en büyük adayı konumundayız kısaca takımı değerlendire bilir misin ?

"Yeni gelen arkadaşlarımız hemen uyum sağladı. Onlara en iyi şekilde kucak açtık ve kadromuzun çok güçlü bir kadro olduğunu düşünüyorum. Yeni bir hocamız var çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz belli. Fenerbahçe'de hedefler her zaman en yükseklerdir. Sizin de söylediğiniz gibi ligde şampiyonluğu kesinlikle düşünüyoruz. Başka hiç bir düşüncemiz yok. Avrupa'da da büyük başarılar hedefliyoruz. İyi bir kadromuz var. Birbirimize uyumumuzu her geçen gün arttırıyoruz. Beraber oynadıkça çok daha iyi duruma geleceğiz. Hocamızla da çalışma süremiz arttıkça çok daha iyi olacağız. Fenerbahçe için biz her zaman en yüksekleri hedefliyoruz. Başarıyı düşünüyoruz lige istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık ama en kısa zamanda, tüm takım olarak Fenerbahçe'yi hakkettiği noktalara taşımak istiyoruz.. Yeni gelen oyuncuların hepsi kendilerini ispatlamış oyuncular. Bu takıma katkı yapacaklarına zaten hepimiz eminiz ki onlar buraya getirilmiş. Fenerbahçe'de oynadıklarına göre hepsi kendilerini bu güne kadar göstermiş oyunculardır. Onların da bu takımın başarılarına çok büyük katkıda bulunacaklarını düşünüyorum."

Grubumuzu ve kupadaki şansımızı değerlendirir misin?

Avrupa Ligi'nde tabi ki zorlu bir gruba düştük. Grupta her şeyden önemlisi bizim ne yapacağımız. Rakip kim olursa olsun kendi işimize odaklanmamız ve kendi yapacaklarımıza konsantre olmamız gerekiyor. Manchester United herkesin bildiği gibi Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri bu sezon onlar da kadrolarını güçlendirdiler. Sezona da iyi bir başlangıç yaptılar. Ne olursa olsun biz orda da, burada da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Feyenoord, Hollanda'nın en önemli en önde gelen en büyük takımlarından bir tanesi ve Ukrayna'nın son dönemde büyük çıkış göstermiş zorlu ekibi Zorya'da bizim grubumuzda. Zorlu ve çekişmeli heyecanlı bir grup olacak ama zor olduğu kadar da ilgi çekici bir grup olacağını, futbol severlerin heyecanla takip edeceği bir grup olacağını düşünüyorum.

Geçen sezonda hep kaçırılan goller akılda kalmıştı atılan goller hiç konuşulmamıştı bununla ilgili ne söylemek istersin?

Bu son derece normal sonuçta istediğiniz başarılara ulaşamazsanız akılda kötü anlar kaçırılan goller mutlaka kalır biz sezon boyunca Fenerbahçe'ye her zaman katkıda bulunmaya çalıştık ama sezon sonunda istediğimiz kupaları kaldıramadık o nedenle insanların bu düşüncesini anlayabiliyorum umarım bu sezon bunu tam tersine çevirebiliriz umarım bu sezon sonu geldiğinde attığımız goller yaşadığımız mutluluklar olur sadece akılda kalan.

Bursaspor da dahil 3 sezonda 3 ayrı hoca ile çalıştın bu sende bir fark yarattımı yani kendini geliştirmende faydası oluyor mu?

"Tabi ki oldu çalıştığım her hocadan çok şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ben onların bana yapabilecekleri en ufak katkıyı bile her zaman gözlemlemeye gayret gösteriyorum. Her hocanın kendi tarzı var ve kendi çalışma şekli var. Ben hepsi ile en iyi şekilde iletişimimi sürdürüp, takımımızın başarısı için beraber aynı hedefi yürürken onların dediklerini yapmaya gayret gösteriyorum. Sonuçta biz futbolcularız, bizim tek yapmamız gereken hocalarımızın bize söylediklerini bize verdikleri görevi saha içersin de göstermek. Hepimiz aynı gemideyiz. Hepimizin tek düşüncesi var Başarı. Ve bunu yapmak içinde bende hocalarıma her zaman yardımcı olmaya gayret gösteriyorum . Hepsinden bir çok şey öğrendim, bir çok şey gördüm."

Forvet mevkiine Sow'un da gelmesi ile rekabet ortamının arttığını düşünüyorum bu takıma nasıl yansır?

"Bizim kadromuzda son derece kaliteli isimler oluştu. Sadece forvet mevkiinde değil, her pozisyonda kaliteli isimlerden büyük oyunculardan kurulu bir takım Fenerbahçe. Bu rekabet sadece takımın başarısı olarak bize döner. Ben hep bu şekilde düşünüyorum. Her zaman bundan kazanan takım olur sonuçta buradaki bir numaralı en önemli nokta Fenerbahçe. her zaman ve biz Fenerbahçe'nin başarısı için buradayız. Biz her birimiz ne kadar daha iyi olursak Fenerbahçe o kadar kazançlı çıkar bu işten sonuçta en iyi olan oynayacak ve arkada kalanlar o formayı alabilmek için daha da fazlasını vermeye gayret gösterecekler. Herkes de kendini bu şekilde geliştirecek ve Fenerbahçe'nin de başarısında bu şekilde bir başarımız olacağını düşünüyorum."

12 numarayla ilgili ne söylemek istersin bir mesajın var mı?

"Onlar gerçekten harikalar. Her maçta onların desteğini hissediyoruz. Bize verdikleri destek, bizim için çok önemli. Gerçekten dediğiniz gibi onlar bizim 12. Adamımız, onlar olduğu zaman sahada kendimizi rakipten bir kişi fazla oynuyoruz gibi hissediyoruz. Bu sezon şuana kadar stadımızı tam olarak dolu göremedik. Bizim onlara her zaman ihtiyacımız var. Mutlaka maçlarda onları yanımızda görmek istiyoruz. Gelsinler stadı tıklım tıklım doldursunlar. O coşkulu atmosferi tekrar yaratsınlar ve bu yolda beraber sonuna kadar yürüyelim. Başarılara beraber ulaşalım."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber