Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 02 Eylül 2014 - 14:23 Yorum: 0

Festival, şenlik ve fuarlara tedbir isteği

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş

Festival, şenlik ve fuarlara tedbir isteği

KONYA (AA) -  Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Tamamıyla iyi niyetle ortaya atılan ve devletten ciddi maddi destek sağlanan festival, şenlik ve fuar gibi organizasyonlarda ciddiyet ve düzen gerekir" dedi.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bir kısım Belediyeler ve kuruluşlar tarafından çeşitli ad ve nüanslarla yapılan festival, şenlik, fuarlar hakkında tedbir istedi.

  Festival ve Fuar organizasyonlarına Kültür Bakanlığı'nın maddi katkı sunduğuna dikkati çeken Göktaş, "Tamamıyla iyi niyetle ortaya atılan ve devletten ciddi maddi destek sağlanan fastival, şenlik ve fuar gibi organizasyonlarda ciddiyet ve düzen gerekir. İşin sıkı denetimi, gözetimi yanı sıra bu tür etkinlikler uyduruk isimler ve değişik organizasyonlarla festival, şenlik ve fuar denerek birilerinin arpalığı ve geçim kaynağı olmaktan çıkartılmalı, ilgili kurum kuruluşunda kamu oyunda yıpratılmasının da önüne geçilmeli" ifadelerini kullandı.

 Gerekli yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılarak suistimallerin önüne geçilebileceğini vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Aklınızın almayacağı ölçüde festivaller, şenlikler ve fuarlar tertip ediliyor. Aklınıza ne gelirse ya şenlik ya fuar, ye festival diyerek bir etkinlik yapıp, bu etkinliklerin içine ise etkinlikle hiçbir ilgi olmayan değişik sanatçılar monte ederek devletten ve devletin imkanlarından para aktarıyorlar. Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere tüm yerel yönetimler ve mesleki sınai oda başkanlıklarının bu hususa özen göstermeleri sağlanmalı, tüm tüketici halkımız yolunacak kaz gibi görülmemeli ve beytülmal dediğimiz, ödediğimiz vergilerden oluşan hazine kasasının özenle korunması sağlanmalıdır."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber