Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Aralık 2016 - 18:58 Yorum: 0

Fethi Gemuhluoğlu Sempozyumu tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Malatyalı gönül insanı Fethi Gemuhluoğlu'nun anısına düzenlenen...

Fethi Gemuhluoğlu Sempozyumu tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Malatyalı gönül insanı Fethi Gemuhluoğlu'nun anısına düzenlenen sempozyum 2 ve 3'üncü oturumlarla tamamlandı.

Bir otelde düzenlenen Fethi Gemuhluoğlu Sempozyumunda, 2'inci oturumdan önce Hakan Albayrak tarafından hazırlanan "Sapanına Taş Yap Beni Afrika" adlı ve Fethi Gemuhluoğlu'nun Arapgir Postası Gazetesinde yazdığı yazılar bağlamında Afrika ile ilgili belgesel gösterildi.

Daha sonra geçilen 2'inci oturum, Bünyamin Yılmaz'ın yönetiminde gerçekleşti. İkinci oturumda Şerif Aydemir, "Fethi Gemuhluoğlu ve Türküler" konulu bildirisinde "İnsanlar bağırsaktan ibaret değildir gönülden ibarettir diyordu ve gönülleri tek tek işliyordu" dedi.

"Fethi Gemuhluoğlu ve Dostluk" konulu bildirisinde Ebubekir Kurban, "Fethi Gemuhluoğlu'nu okuduktan, tanıdıktan sonra, bir şekilde yolunuz kesişmişse okumamış gibi tanışmamış gibi yapamıyorsunuz. İnsan hayatına böyle bir müdahalesi var. Fethi Bey dolayısıyla insanlar birbiriyle tanışıyor, dost oluyor. Çok muhabbetli bir şeydir. Mesela İstanbul'da vapurda birinin elinde Fethi Bey'in Dostluk Üzerine kitabını görünce tebessüm edip "sende mi Fethi Bey okuyorsun, sen de mi Fethi Bey'le tanışıyorsun" diyorsun. Sadece Fethi Bey'i tanımak değil Fethi Bey'i okuyan birisiyle tanışmak da acayip ayrıcalıklı yapıyor. Fethi Bey dolayısıyla tanıştığım çok insanlar oldu" ifadelerini kullandı.

2'inci oturumun konuşmacılarından Mustafa Özçelik ise "Bir İrfan Öncüsü, Fethi Gemuhluoğlu" konulu bildirisinde Fethi Gemuhluoğlu ile ilgili anılarını paylaşarak, "Fethi Ağabey bir Er kişi idi" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz da "Fethi Gemuhluoğlu"nun Türkiye'sini anlattı.

Daha sonra geçilen üçüncü ve son oturum ise Fatma Gülşen Koçak'ın yönetiminde düzenlendi.

Konuşmacılardan Dr. Timuçin Çevikoğlu, "Fethi Gemuhluoğlu'nun İşaret Ettiği Kültür ve Müzik" konulu bildirisinde "Gemuhluoğlu'nun medeniyet tasavvurunun anlaşılması ancak İslam Medeniyetini, yaşadıkları dönemde kendi zamanlarına ve mekanlarına göre yeniden inşa eden Karahanlı, Gazneli, Selçuklu ve bilhassa Osmanlıların medeniyetini anlamakla mümkün olabilir" şeklinde konuştu.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bildirisinde Fethi Gemuhluoğlu'nun Yetiştiği Kültür Ortamı'nı anlatarak Gemuhluoğlu'nun babasının doğup yaşadığı Arapgir'i ve gelenek görenekleri aktardı.

Prof. Dr. Hüseyin Algül de "Bir Vakıf İnsanı Olarak İnsan Fethi Gemuhluoğlu'nu anlattı. Sempozyum sonunda Prof. Algül, Gemuhluoğlu'na sağlığında okuduğu Rahman Suresinin ilk sayfasını okumasının ardından dualar edildi.

Sempozyum bildirilerinin daha sonra kitaplaştırılarak yayımlanacağı açıklandı.

Fethi Gemuhluoğlu Sempozyumu tamamlandı

Fethi Gemuhluoğlu Sempozyumu tamamlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber