Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 14 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Fethiye'de ilk kez karakulak ve kurt görüntülendi

Babadağ'da yaban hayatına ilişkin yapılan çalışma kapsamında ormanlık alana kurulan fotokapanlar, karakulak ve kurtları doğal yaşam alanlarında ilk kez görüntüledi

Fethiye'de ilk kez karakulak ve kurt görüntülendi

MUĞLA (AA) - Nesli tükenme tehdidi altındaki karakulak ve kurtlar, Fethiye'deki Babadağ'a kurulan fotokapanlar ile bölgede ilk kez görüntülendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Yasin İlemin'in yaban hayatına ilişkin yaptığı çalışmada, Babadağ'da fotokapan kuruldu.

İlemin, AA muhabirine, bir yıldır yaptığı çalışmalar neticesinde, bölgedeki yaban hayatıyla ilgili önemli veriler elde edildiğini söyledi. Üniversite ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü çalışmalarla Babadağ'da ilk kez karakulak ve kurt tespit ettiklerini kaydeden İlemin, bu iki türün neslinin tükenmekte olduğunu hatırlattı.

Bu türlerin bölgede yok olmaları durumunda ekosistemin olumsuz etkileneceğini vurgulayan İlemin, "Tespit ettiğimiz kurtlar ülkemizin diğer bölgelerindeki kurtlara göre farklı bir varyasyon gösteriyor. Akdeniz ve Ege şartlarına uyum sağlamış vaziyetteler ve kızılımsı toprak renginde posta sahipler. Bunların avlanmaları yasaktır ve cezai yaptırımları vardır" dedi.

İlemin, Fethiye ve yakın çevresindeki sulak alanlarda tespit edilen su samurunun ise tatlı su ekosistemlerinin sigortası olduğuna işaret etti. İlemin, "Bu hayvanın sulak alanda bulunması, suyun temiz olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber