Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Nisan 2015 - 16:03 Yorum: 0

Fetih şenlikleri başlıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri başlıyor

Fetih şenlikleri başlıyor

BURSA (AA) - Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenliklerinin 10 Nisan günü başlayacağı duyuruldu. 

Nisan ayı boyunca sürecek olan etkinlik programı, Sümbüllü Bahçe Konağı’nda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliklerdeki amacımız, hem Bursa’nın adını dünyaya duyurmak, hem de, Osmanlının dünyaya yaydığı dostluk, barış ve kardeşlik duygularının yeniden tesis edilmesine katkı sağlamak" dedi.

Nisan ayı boyunca sürecek şenliklerin Bursa’ya bir bayram havası yaşattığını ifade eden Dündar, şenliklerin Bursa’nın fethinin 689’uncu yılında düzenlediğine dikkat çekerek, katılacak olanlara teşekkür etti. 

Dündar, Bursalıları tarihi bir yolculuğa çıkartacak olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenliklerinin, 10 Nisan Cuma günü Ördekli Kültür Merkezinde Düzenlenecek Sultan 2'nci Murad sempozyumu ve fotoğraf sergisi ile başlayacağını dile getirdi. Başkan Mustafa Dündar şenliğin ikinci gün programını şöyle aktardı:

"Şenliklerin ikinci günü olan 11 Nisan Cumartesi günü ise düzenlenecek olan Yörük-Türkmen Buluşması Çadır Ziyareti, Osmanlıdan Günümüze Bursa Defilesi, Fetih Yürüyüşü ve Köy Kınası etkinlikleri ile kent adeta bayram havasına bürünecek. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin en önemli etkinliklerinden biri olan Fetih Yürüyüşü’nde, bu yıl ilk kez bayan atçılar ve faytonlar da yürüyüş kortejinde yer alacak. Bu yılki şenliklerin ilklerinden birisi de, Pınarbaşı Parkı’nda gerçekleştirilecek olan Yörük-Türkmen buluşması olacak. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelecek Yörük ve Türkmenler Osmangazi’de buluşacak, çadır ziyareti olacak."

Her şenlikte yapılan köy düğünün, 12 Nisan Pazar günü Nilüfer Mahallesi’nde kız evinden başlayacağını açıklayan Dündar, "Köy düğünü geleneklerinin tamamının uygulanacağı etkinlikte, Çağlıyan Mahallesi’nden kız alınacak ve ardından Nilüfer Mahallesi’nde gerçekleştirilecek köy düğünü ile binlerce yıllık gelenek günümüze taşınacak. Yerli ve yabancı binlerce atlet ile vatandaşların katıldığı 15 kilometrelik Tarihi Kent Koşusu ise 19 Nisan’da Saltanat Kapı’dan start alacak. Koşuda dereceye giren sporcular için aynı gün Pınarbaşı Meydanı’nda ödül töreni düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

Bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, 26 Nisan Pazar günü düzenlenecek Rahvan Atları Koşusu ile sona erecek. Şenlik boyunca amatör ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilecek fotoğraflar, Fetih Şenlikleri Fotoğraf Yarışması ile de ölümsüzleştirecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber