Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Nisan 2019 - 12:53 Yorum: 0

FETÖ davasında 14 öğretmene beraat

Sakarya'da FETÖ soruşturması kapsamında aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 16 öğretmenin yargılandığı davada 14 sanık beraat...

FETÖ davasında 14 öğretmene beraat

Sakarya'da FETÖ soruşturması kapsamında aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 16 öğretmenin yargılandığı davada 14 sanık beraat etti.

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam ediyor. FETÖ soruşturması kapsamında aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 16 öğretmenin yargılandığı davaya devam edildi. Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkemede ifade veren tutuksuz sanık N.C, "Bu yapıyla hiçbir irtibatım yoktur, beraatımı talep ediyorum" derken, sanık B.A. ise ifadesinde, "2003 yılında Bank Asya'da hesap açtım, faizsiz bankacılık olduğu için tercih ettim. Hesabı ablamla birlikte kullanıyorduk. 2014 yılında hesabımdaki artışın nedeni ablamın hesaba yatırdığı altınlardır. Cemaat adı altında sohbet ve faaliyetlere katılmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum" şeklinde konuştu.

Sanıkları ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, 14 sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti 2 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verirken, 1 sanık hakkında ise "terör propagandası', "suçu ve suçluyu sövme" suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber