Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 30 Mayıs 2017 - 15:17 Yorum: 0

FETÖ davasında tanık olan eski komutan sanık oldu

Bolu'da 3'ü tutuklu 10 askeri personelin yargılandığı FETÖ/PDY davasında tanık olan eski İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz , "silahlı terör örgütü...

FETÖ davasında tanık olan eski komutan sanık oldu

Bolu'da 3'ü tutuklu 10 askeri personelin yargılandığı FETÖ/PDY davasında tanık olan eski İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz , "silahlı terör örgütü üyesi olmak" yargılanacak.

Bolu'da, aralarında eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı İsmail Güneşer'inde bulunduğu 3'ü tutuklu 10 askerin, "anayasayı ihlal" ve "terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılandığı davanın tanıklarından eski İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianamede, eski İl Jandarma Komutanı'nın FETÖ/PDY darbe girişimi günü saat 22.30 sıralarında sıkıyönetim mesajını almasına rağmen, aldığı mesajları Bolu Valisi Aydın Baruş ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi olarak vermediği ifade edildi.

Yılmaz'ın ayrıca darbeye ilişkin ve yapılmasına yönelik eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı İsmail Güneşer ile yaptığı telefon görüşmelerinin içeriğini bildirmediği ve ilerleyen saatlerde de bu eylemini ısrarla sürdürdüğü belirtilidi.

Takviye birlik talebini geri çevirmiş

Hazırlanan iddianamede, Türker Yılmaz'ın idari ve adli yönden önlem alınmasını geciktirdiği, bu yönü ile FETÖ/PDY örgütü ile amaç ve menfaat birlikteliği olarak değerlendirilebilecek şekilde davranışlar sergilediği ifade edilerek, "Şüphelinin darbenin önlenmesine yönelik olarak Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanlığının darbe girişiminin engellenmesi amacıyla Ankara'ya takviye birlik gönderilmesi talebini geri çevirdiği ve verilen emri uygulamadığı" belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber