Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi22:08 Kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
Asayiş 24 Nisan 2019 - 17:43 Yorum: 0

FETÖ elebaşı Gülen’i ziyaret edip vali olarak atanmış

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin...

FETÖ elebaşı Gülen’i ziyaret edip vali olarak atanmış

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada ifade veren gizli tanık, eski Merkez Valisi Mehmet Oduncu'nun elebaşı Fethullah Gülen'i ziyaret etmesinin ardından vali olarak atandığını ifade etti.

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin, aralarında tutuksuz sanık eski İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da yer aldığı 13'ü tutuklu toplam 90 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren "Murat" kod isimli gizli tanık, o yıllarda "cemaat" adı verilen FETÖ'nün içinde 80'li yıllardan 17-25 Aralık sürecine kadar yer aldığını dile getirerek 17-25 Aralık'tan sonra örgütten ayrıldığını söyledi.

"Kaymakamlık sınavından sonra Mesut Keser ile Gülen'i ziyaret ettik"

Eski Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen ile birlikte, 1992 yılında girdikleri kaymakamlık sınavından sonra kapatılan Yamanlar Kolejinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'i ziyaret ettiklerini söyleyen gizli tanık "Murat', "1995-1996 yıllarında Çamlıca'da FETÖ elebaşını eşlerimizle ziyaret ettik. Mesut Keser daha sonra eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in sosyal medya hesaplarından sorumlu oldu. İdris Naim Şahin'in veya bakanlığın sosyal medya hesaplarını koordine ediyordu. Bakanlığın kozmik odası sayılabilecek İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesinde görev yaptı" dedi.

Kaymakamlık sınavını kazandıktan sonra FETÖ elebaşı Gülen'e yaptıkları ziyarete ilişkin detayları da anlatan gizli tanık "Murat', "Her birimiz için ayrı ayrı övücü metinler yazarak hazırladığı cevşenleri imzaladı ve bize verildi. Her birimize de kalem hediye etti" ifadelerini kullandı.

"Pensilvanya'ya gitti, Vali olarak atandı"

Eski Merkez Valisi Mehmet Oduncu hakkında da iddialarda bulunan gizli tanık "Murat', "Mehmet Oduncu İçişleri Bakanlığı tarafından ABD'de görevlendirildiği sırada Pensilvanya'da FETÖ elebaşını 2 kez ziyaret etti. Bu ziyaretlerden sonra Vali olarak atandı. Bu ziyaretlerde ben de yer aldım" diye konuştu.

ABD'ye resmi ziyarette bulunduklarını savunan sanıklardan Mehmet Oduncu ise gizli tanığın iddialarını kabul etmedi.

"Aynı şubeye atanmamız tesadüf mü bilemiyorum"

Tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla tanık olarak dinlenen O.İ., İzmir Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığı sırada FETÖ'ye bağlı evlerde birlikte kaldığı ev arkadaşları sanıklardan Seyfullah Özdemir ve Selçuk Küçükaslan ile önce karakollarda görev yaptıklarını daha sonra mülakatla İstihbarat Şube Müdürlüğünde görev yapmaya başladıklarını belirtti. Zaman zaman kaldıkları evde sohbet toplantılarının yapıldığını ve elebaşı Gülen'in kitaplarının okunduğunu anlatan O.İ., "Aynı zamanlarda aynı şubeye atanmamız tesadüf mü bilemiyorum. Maddi durumum iyi olmadığı için ben himmet vermiyordum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya ara vererek yarına erteledi.

İddianame

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010'da gelen ihbar e-postası üzerine başlatılan soruşturmada, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık ve üst düzey askeri yetkili, devletin gizli bilgi ve belgelerini yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlandı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan yargılama sonucunda Şubat 2016'da tüm sanıkların beraatine hükmederken, sahte deliller üretilerek kumpas kurulduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada 25 şüpheli tutuklandı, 5 zanlı daha sonra tahliye edildi. Soruşturmaya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı 68 sanıklı iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Dava dosyadaki sanık sayısı, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'ya kurulduğu iddia edilen kumpas davasının da birleştirilmesiyle önce 83'e, birleşen başka dosya nedeniyle de 91'e yükseldi. Örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in dosyasının ayrılmasıyla sanık sayısı 90 oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber