Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Asayiş 26 Temmuz 2017 - 15:23 Yorum: 0

FETÖ sanığı eski komutanın yargılanmasına devam edildi

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminde "Karabük Sıkı Yönetim Komutanı" olduğu iddiasıyla tutuklanan dönemin Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam...

FETÖ sanığı eski komutanın yargılanmasına devam edildi

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminde "Karabük Sıkı Yönetim Komutanı" olduğu iddiasıyla tutuklanan dönemin Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan'ın yargılanmasına devam edildi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmaya, sanık Arıcan'ın avukatları ve eşi ile çocukları katıldı. Bolu T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Arıcan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı. "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetine karşı silahlı isyanı idare etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamaları ile yargılanan dönemin Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan, savunmasında, bir önceki duruşmada söylediklerini tekrarladı.

Arıcan, soruşturma hakkında ifadeleri alınan bazı protokol üyelerine soru sorabilmek için mahkemeye gelmelerini yeniden talep etti.

Dönemin valisi ve il jandarma komutan vekilinin ifadelerinde çelişkiler olduğunu, 15 Temmuz akşamı yaptıkları bazı hataları kapatma adına kendisini suçladıklarını iddia eden Arıcan, darbe gece Valilik makamında bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin de dinlenmesini istedi.

"Tutukluğumun neden devam ettiğini anlamakta zorlanıyorum"

Bir yılı aşkındır tutuklu olduğunu belirten Arıcan, mağduriyetinin giderilmesi için tahliyesini isteyerek, "Benim yapmış olduğum hiçbir eylem, hareket ve darbeye dair en ufak bir suç işlediğimi göstermemektedir. Hem tanık ifadeleri ve hem de en ufak bir delil dahi yoktur. 1 yıldır işlemediğim suçlardan dolayı tutuklu bulunuyorum. Bana istinad edilecek hiçbir gerçek ve somut delil yoktur. Yaptığımız savunlalar itirazlar mahkeme celselerinde buharlaşıp kayboluyor. 15 Temmuz darbe girişimi işle ilgili hiçbir ilgim yoktur. En başından beri vatansever bir Türk subayı olarak, bildiğim gördüğüm hususlar dahilinde ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Benim darbeye karıştığıma ilişkin en ufak bir ibare dahi yok. İnfaz durumuna gelmiş tutukluğumun neden devam ettiğini anlamakta zorlanıyorum. Eğer bu ülkede adalet varsa derhal beraat etmem gerekiyor ve bunu talep ediyorum. Kaldı ki, listede adım var diye beni tutuklu bulunduruyorsunuz. Ben darbeye karışmadım. Sıkı yönetim komutanları ve görevlendirme listesinde hala görevlerine devam eden ve hatta bir çoğu terfi edenler var. O gece neredeyse resmi elbise giydim diye ben darbeci ilan edileceğim. İddianamede bunu ima eden hususlar var" dedi.

Daha sonra talepleri alınan sanık avukatları, bazı deliller sunarak müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Arıcan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 31 Ekim tarihine erteledi.

"İddianame"

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Arıcan'ın, darbe günü Ankara'ya gittiği, gece geç saatte Karabük'e döndüğü, komutanı olduğu birliğin üst düzey komutanlarıyla yaptığı 5 dakikalık toplantıya resmi kıyafetle gelinmesini istediği anlatılarak, sözde "İl Sıkıyönetim Komutanları" başlıklı listede adının "Karabük Sıkıyönetim Komutanı" olarak geçtiği, çeşitli illerde FETÖ ile alakalı alınan kişilerin ifadelerinde isminin geçtiği aktarılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber