Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Temmuz 2016 - 09:38 Yorum: 0

FETÖ üniversitelerine devlet üniversitelerinden öğretim üyeleri yetiştirildi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) üs olarak kullandığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yıllarca terör örgütünün...

FETÖ üniversitelerine devlet üniversitelerinden öğretim üyeleri yetiştirildi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) üs olarak kullandığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yıllarca terör örgütünün yurt dışındaki üniversitelerine öğretim üyesi yetiştirildiği belirtildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) FETÖ yandaşlarının yaptıklarını İHA'ya anlatan bir profesör, örgütün DÜ'yü nasıl kullandığı hakkında açıklamalarda bulundu. Kanunsuz bir şekilde DÜ'de doktora üzerinden öğretim üyesi yapılan örgüt mensuplarının yurt dışındaki okullara eleman olarak yetiştirilip gönderildiklerini söyleyen profesör, yetkililerin geriye dönük bu dosyaları incelemesi gerektiğini söyledi. Profesör, "Anabilim dalı talebi esas olmasına rağmen, ilgili anabilim dallarının istek, onayı ve talebi olmadan anabilim dalları by-pass edilip, üstten gelen liste ile doktora programları açılmış ve bu programlara belirli kişiler kaydedilmiştir. Ders aşamasında hiçbir sıkıntı yaşamadan kolay yoldan kısa sürede doktoralarını almaları enstitü düzeyinde sağlanmıştır. Bilimsel olarak en önemli titre olan doktora derecesi, bu ünvanı alan bilim insanlarına birçok kapı açmaktadır. Bu yolla titreyi haksız ve hukuksuz alan örgüt elemanları üniversitelere akademik olarak kabul edilebilir pozisyona gelmişlerdir. Aynı zamanda doktora derecesi alan bu şahısların yurt dışına araştırma adı altında burslarla çıkışları sağlanmıştır. Bu dönemde, kanunsuz bir şekilde DÜ'de doktora derecesi alan araştırmacıların gerek sağlık bilimlerinde gerekse diğer enstitülerde geriye dönük araştırılmalarının önemli olduğu ve üzerinde durulması gerektiğine inanıyorum" dedi.

"Üniversite imamı hem DÜ'den hem de Kuzey Irak'taki FETÖ üniversitesinden maaş aldı"

2008 yılında FETÖ mensuplarının DÜ'de yönetime geldiğini ifade eden profesör, Fethullahçı terör örgütüne ait şirketlere operasyon yapıldığı zaman bunların hemen görevlerinden ayrıldığını ve kendilerini kamufle ettiklerini açıkladı. Yıllarca üniversitede Fethullahçı terör örgütü adamları olanların kendilerini kamufle etmeyi çok iyi becerdiğini kaydeden profesör, "Yıllarca DÜ sağlık bilimleri enstitüsü müdürlüğü yapan Salih Hoşoğlu bunların en yetkili adamıdır. Üniversite imamı olarak bilinen bu şahıs yaklaşık bir yıl önce rektörün görevden alınması gündeme geldiğinde DÜ'den ayrılıp Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçmiştir. Ankara'dan bürokratlar, müşteşar düzeyindeki insanlar gelip bunu bizzat ziyaret ediyordu. Salih Hoşoğlu DÜ'de görev yaptığı süre içerisinde kadrosu üniversitede olmak kaydıyla hem üniversiteden maaş alıp, hem de Kuzey Irak'ın Erbil kentinde bulunan Fethullahçı terör örgütüne ait Işık Üniversitesi'nde 2 yıl boyunca rektör olarak görev yaparak oradan da maaş almıştır. Üniversitede üzerinde durulması gerekli olan önemli başlıklardan biri de dekanlıklardır. Dekanlıklarda öğrencilere danışmanlık yapan rehber hocalar var, bunların incelenmesi gerekiyor. Öğrencilere danışmanlık yapanlar örgütlenmeyi yapıyor. 8 yıl boyunca bana hiç öğrenci verilmedi. Bu sistem belirli öğretim üyelerinin elinde toplandı. Bir öğretim üyesinin normalde 5 öğrenciye danışmanlık yapması gerekiyor. Ancak bunlar kendi yandaşları haricindekilere danışmanlık için öğrenci vermedi. Böylelikle öğrenci danışmanlıklarından öğretim üyelerine ödenmesi gereken para Fethullahçı terör örgütü mensuplarına aktarıldı. Öğrenci danışmanlıklarının geriye dönük olarak incelenmesi durumunda bunların hepsi ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Kadroları DÜ'de kendileri FETÖ okullarında

Dicle Üniversitesi'nde kadrosu olan bazı öğretim üyeleri Türki Cumhuriyetleri'nde bulunan FETÖ terör örgütü okullarında çalışıyor. DÜ'de yaşananları İHA üzerinden açıklayan profesör, "Kadrosu DÜ'de Farmakoloji Anabilim Dalı'nda olan Prof. Dr. Osman Gökalp Türki Cumhuriyetler'de bulunan FETÖ'ye ait bir özel okulda rektör olarak görev yapıyor. DÜ'de kadrosu olmasına rağmen rektörlük yapan bu kişi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda isminin karşısında ücretsiz izinli olarak gösterilmiştir. Kadrosu DÜ'de olmasına rağmen ücretsiz izinle örgüte ait özel bir üniversitede rektörlük yapmasına olanak sağlayanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekir. Ayrıca DÜ Biyokimya Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Cumhur Kılıç, Rektör Ayşegül Jale Saraç'ın görevden alınma sürecinde üniversiteden ayrılarak Gaziantep Zirve Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atandı" şeklinde konuştu.

Örgüt yandaşları doktora üzerinden öğretim üyesi yapılıyor

Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler enstitülerinde öğrenci kayıtlarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifada eden profesör, FETÖ örgütünün kendi görüşündeki insanları doktora üzerinden öğretim üyesi yaptığını söyledi. Profesör, "Dicle Üniversitesi'nde örgüt yandaşları doktora yapılarak öğretim üyesi olduktan sonra bunlar yine örgütün kendi özel okullarına öğretim üyesi olarak gönderiliyor. Bu durum DÜ Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri enstitülerinde çok sık yapılmaktadır. Geriye dönük inceleme yapıldığında bunlar çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Normal şartlarda doktora programı açabilmek için o anabilim dalında YÖK'ün belirlediği yasa gereği en az 2 profesör, 4 doçentin olması gerekir. Oysa ki açılan doktora programlarında bunların hiç biri bu kriterlere uymuyor. Buna örnek verecek olursak Dicle Üniversitesi İmmünoloji Anabilim Dalı'nda 2 yardımcı doçent olup buraya kanuna aykırı doktora öğrencileri alınmıştır. Üstelik alınan doktora öğrencileri aynı zamanda tıp fakültesinde öğretim üyesidir. Bunun yapılmasının gerekçesi ise yurt dışı görevlendirmelerinde doktora şartı aranıyor olmasıdır. Böylelikle terör örgütü yandaşlarına yurt dışındaki üniversitelere gidişin yolu açılıyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ örgütü mensuplarından tek kişiye onlarca görev verildi

Dicle Üniversitesi'ndeki FETÖ terör örgütü mensuplarına birden fazla görev verildiğini belirten profesör böylelikle örgütlenmeyi denetim altında tuttuklarını söyledi. Profesör, "Örgütlenmeyi denetim altında tutmak için tek isme onlarca görev verilmiştir. Örneğin FETÖ'nün Dicle Üniversitesi'ndeki baş imamlarından olduğu söylenen Prof. Dr. Hamdi Temel, eğitim fakültesi öğretim üyesiyken, eczacılık fakültesi dekanlığı, farmasötik kimya anabilim dalına kadrosu aktarılmıştır. Şuanki görevleri ise DÜ bilim ve teknolojileri müdürü, DÜBAP koordinatörü, harcama ve ihale yetkilisi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanlığı, fen bilimleri enstitüsü müdürlüğü, DÜ lojman yönetim kurulu başkanlığı, ÖSYM Diyarbakır il temsilciliği, DÜ adına Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde görevlendirme, YÖK başkanlığı ile koordineli olarak çalışan temsilci, DÜ yönetim kurulu üyeliği, DÜ yabancı uyruklu öğretim elemanları değerlendirme yetkilisi, DÜ fen ve mühendislik fakültesi etik kurul üyesi gibi görevleridir. Bir insan bu kadar görevi nasıl yerine getirebilir. Bunlar örgütlenmelerini denetim altında tutmak için özellikle bir kişiye birden fazla görev veriyor. Birden fazla görevi olan öğretim üyelerinin durumlarının incelenmesi gerekir" dedi.

Aynı zamanda lojman komisyon başkanı olan ve FETÖ'nün üniversite imamlarından olduğu belirtilen Hamdi Temel'in yandaş öğretim üyelerine tahsis ettiği bu lojmanlarda, resmi olarak lojman sakini şahısların kalmadığı, onun yerine lojmanların örgütün imamlarının toplantı yeri ve misafirhaneleri olarak kullanıldığı da iddia edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber