Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Temmuz 2016 - 14:38 Yorum: 0

FETÖ’cü iş adamları darbe karşıtı eylemlere katılmış

15 Temmuz günü yaşanan kanlı darbe girişimi sonrası Malatya'da FETÖ'ye finans desteği sağladıkları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan iş adamlarından...

FETÖ’cü iş adamları darbe karşıtı eylemlere katılmış

15 Temmuz günü yaşanan kanlı darbe girişimi sonrası Malatya'da FETÖ'ye finans desteği sağladıkları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan iş adamlarından bazılarının da darbe karşıtı eylemlerde yer aldıkları ortaya çıktı.

FETÖ'nün 15 Temmuz günü TSK içerisine gizlenmiş mensuplarınca yapılmak istenen darbe girişimi halkın engeli ile geri püskürtülürken, vatandaşlar darbe karşısında meydanları boş bırakmıyor. Girişiminin ilk gününden itibaren Malatya'daki eylemlerde daha önce FETÖ'ye maddi finans sağladıkları ve örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuksuz yargılananların da ön cephelerde olması şaşkınlık yaşattı.

İlk soruşturmada gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan iş adamlarının Malatya'da darbe girişimi sonrası halkın direnişine destek vermek için meydanlarda oldukları görüldü. Bazı iş adamları meydandaki halka kendi firmalarına ait tavuk döner ikramında bulunurken, bazıları da tüm cep telefonu operatörlerine sürekli SMS atarak darbe karşıtı olduklarını söylediler.

Geçtiğimiz hafta da 2. OSB'de darbeye karşı belaların def edilmesi için kurban kesiminde, FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle yargılanan ve son olarak yine tutuklanan iş adamı Muzaffer Erşan'ın da yer aldığı görüldü.

Ancak dün görülen davada mahkeme heyeti ilk duruşmada tahliye edilen ve Malatya'nın yakından tanıdığı 5 iş adamı için tekrar tutuklama kararı verdi. Dün tutuklama kararı ile birlikte iş adamlarının ilk duruşmada FETÖ'cü hakim ve savcıların desteği ile tahliye edildiği öne sürüldü. Darbe girişiminden sonra Malatya Adliyesi'nde 25 hakim ve savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber