Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 29 Mart 2017 - 19:03 Yorum: 0

FETÖ’den hakim karşısına çıkan polis suçlamaları kabul etti

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyet yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, polis memurları ile rütbelilerin bulunduğu 70'i tutuklu...

FETÖ’den hakim karşısına çıkan polis suçlamaları kabul etti

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyet yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, polis memurları ile rütbelilerin bulunduğu 70'i tutuklu toplamda 108 sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen davanın ilk celsesinde, yargılanan sanıklardan 26 tutuklu ve tutuksuz sanığın ifadesi alındıktan sonra, mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma', TBMM'yi ortadan kaldırma ve ya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" "Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya ve ya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "kanuna muhalefet etme" suçlarından dava açılan tutuklu sanıkların tamamı duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz sanıklardan bir kişi katılmadı.

Duruşmaya Giresun Cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılan tutuklu sanık Mehmet K., tüm suçlamaları kabul ederek, Cemaat'in toplantılarına katıldığını, komiserlik sınavından önce soruları aldığını ve ByLock kullandığını itiraf etti.

Daha sonra söz alan Mehmet C. ise, "Evimin aranmasında ele geçen Fetullah Gülen imzalı belgenin evime nasıl geldiğini bilmiyorum. Diyarbakır veya Ankara'da görev yaptığım sırada Türkçe Olimpiyatları'na katıldım. Bu belge bana stantlarda verilmiş olabilir. Belgeyi evimde bilinçli olarak tutmadım" diye konuştu.

Alınan ifadelerin ardından mahkeme heyeti tarafından duruşma yarına ertelendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber