Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 15 Aralık 2017 - 17:13 Yorum: 0

FETÖ’den tutuklanan hakime 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da, FETÖ/PDY soruşturmasında meslekten ihraç edilip tutuklanan hakim 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ’den tutuklanan hakime 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da, FETÖ/PDY soruşturmasında meslekten ihraç edilip tutuklanan hakim 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ordu'nun Perşembe ilçesinde hakim olarak görev yaparken meslekten ihraç edilip tutuklanan Abdussamet Öztürk'ün yargılanması sona erdi. Abdussamet Öztürk duruşmaya tutuklu bulunduğu Manisa T Tipi Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında kendini savunan Abdussamet Öztürk, "Suçu kabul etmiyorum. 1 yıldır tutukluyum. Meslek hayatımda ne de özel hayatımda cemaat ve örgütlerle bir ilişkim olmadı. 15 Temmuz hain darbe girişimini ilk günden beri kınadım. Kumpas olarak karşınızda duruyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, hakim Abdussamet Öztürk'ü "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Öztürk'ün tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak yurt dışına çıkış yasağı getirilip tahliyesine karar verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber