Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 07 Aralık 2017 - 14:03 Yorum: 0

FETÖ’den yargılanan 34 öğretmene 1,5 ile 7,5 yıl arasında hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 19'u tutuklu 53 öğretmenin yargılandığı davada...

FETÖ’den yargılanan 34 öğretmene 1,5 ile 7,5 yıl arasında hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 19'u tutuklu 53 öğretmenin yargılandığı davada 34 öğretmene 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası verilirken, 12 kişi beraat etti, 7 kişinin ise dava dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 32'si tutuklu 53 öğretmenin yargılanmasına devam edildi. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında Hakan Tokgöz ve Mehmet Tekkaya'ya "etkin pişmanlık hükümleri" kapsamında 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezası verildi. Ahmet Alış, Ali Bayram İskender, Ayşe Boz Çolak, Coşkun Yetkin, Elif Serin, Eyüp Köse, Hatice Meral Bilen, İsmail Soylu, İsmet Atasoy, Kağan Özdemir, Mehmet Ünsal, Mete Kılıç, Mustafa Şener, Müyesser Temiz, Nilgün Ebrar Karakaya, Sabri Çolak, Seydiahmet Van, Sırma Arslan, Solgül Gökdağ Van, Tamer Meral, Tuncay Karakuş, Utku Bakar, Ünal Tacir, Yaşar Aksoy ve Zelfi Erdoğan "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldılar. Alper Muhcu, Hamza Özdemir, Halil Özçelik, Muhsin Bayrak, Mustafa Kara, Osman İner ve Ömer Bedir, "silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Abdullah H., Aylin Ş., İlhami T., Nazım D., Rukiye S., Semra K., Seda D., Ayşegül B., Berker K., Halil Öz., Nermin Ö. ve Selim K.'nin ise delil yetersizliğinden beraatlerine karar verildi.

Tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurulan bazı sanıkların ise aldıkları cezanın ardından tahliyeleri kararlaştırıldı.

Öte yandan, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Onur Akkaya hakkında mahkemeye yeni delil geldiği ve bu konuda ifadesinin alınamadığından, Arif Arslan, Mustafa Bülbül ve Orhan Kaya'nın ise bulundukları cezaevlerinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurulamadığından, ayrıca firarda olan Ali Osman Kansu, Coşfer Öztokatlı ve Aynur Arslan'ın da halen yakalanamadıklarından söz konusu 7 kişinin haklarındaki dava dosyasının ayrılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber