Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 21 Haziran 2017 - 14:53 Yorum: 0

FETÖ’den yargılanan komiser yardımcısından ’ByLock’ itirafı

Samsun'da meslekten ihraç olduğu öğrenilen komiser yardımcısı, tutuksuz olarak yargılandığı ilk duruşmada telefonuna komiser arkadaşının "Buradan...

FETÖ’den yargılanan komiser yardımcısından ’ByLock’ itirafı

Samsun'da meslekten ihraç olduğu öğrenilen komiser yardımcısı, tutuksuz olarak yargılandığı ilk duruşmada telefonuna komiser arkadaşının "Buradan dua gönderirim sana" diyerek "ByLock" yüklediğini ancak söz konusu programı 15 Temmuz olaylarından 1,5 yıl önce sildiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Büyükleri Koruma Şube Müdürlüğünde görev yapan ve mesleğinden ihraç olduğu öğrenilen komiser yardımcısı M.H., Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne kendisi gidip itirafta bulunmuştu. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.H. hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet" suçlarından dava açıldı.

"Buradan dua gönderirim sana"

Bugün görülen davanın ilk duruşmasına katılan tutuksuz yargılanan M.H., "ByLock programını ailece görüştüğüm ve evime misafir olarak gelen T.Y. adlı komiser arkadaş telefonuma kurdu. "Buradan dua gönderirim sana" dedi. Ben bu programı 15 Temmuz darbe girişiminden 1,5 yıl önce telefonumdan kaldırdım. Örgütsel hiçbir yazışma yapmadım" dedi.

Mahkeme heyeti M.H.'nin TEM Şube Müdürlüğüne kendisinin mi giderek ifade verdiğinin etkin pişmanlık yasası kapsamında mı ifade verdiğinin araştırılması için duruşmayı 29 Eylül'e erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber