Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...11:57 Gazze’de can kaybı 32 bin 623’e yükseldi11:56 Emniyet Müdürlüğü “ Hırsızlık ve İletişim Yoluyla Dolandırıcılığı” led ekra...11:55 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Silahlı Hizmetler Kom...11:55 Başkan Bilgin, “Biz gerçekçiyiz milleti aldatmadık aldatmayacağız”11:52 Müsabakalardan madalyaları ile döndüler11:50 Doğanşehir’de toplu açılış11:50 Madagaskar’ı Gamane Kasıgrası vurdu: 11 ölü11:49 Hisarcık’ta kursiyerlere “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme “ konulu seminer
Sami Er
Asayiş 18 Kasım 2017 - 12:38 Yorum: 0

FETÖ’nün iç çamaşırını gönderdiği zanlı adliyeye sevk edildi

Adana merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aralarında Fetullah Gülen'in ABD'den iç çamaşırı gönderdiği ileri sürülen zanlının da bulunduğu...

FETÖ’nün iç çamaşırını gönderdiği zanlı adliyeye sevk edildi

Adana merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aralarında Fetullah Gülen'in ABD'den iç çamaşırı gönderdiği ileri sürülen zanlının da bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Şahısların bu parçaları örgüt üyelerine vererek motive ettikleri ileri sürüldü.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı ileri sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Adana merkezli 3 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda, aralarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilin ablası Fatma Ş. ile bölgenin il ağabeylerinin danıştığı örgütün üst düzey sorumlusu olan eşi İhsan Ş. ile birlikte biri 1. sınıf, diğeri 4. sınıf emniyet müdürü toplam 9 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda örgütün önemli isimlerinden Osman A. da gözaltına alındı. Zanlının saklandığı gaybubet evinde yapılan aramada Fetullah Gülen'e ait olduğu ve Pensilvanya'dan getirilen iç çamaşırlarının bir takke içinde seccadenin yanında bulunduğu ileri sürüldü. İç çamaşırlarının kesilerek örgüt üyelerine dağıtıp motivasyon sağlandığı, yakalanan ya da yakalanmış örgüt üyelerinin itirafçı olmalarının önüne geçilmeye çalışıldığı iddia edildi. Ayrıca Osman A.'nın evinde yine çok sayıda örgütün yayın organları ait kesilen makbuzlar ele geçirildi. Zanlının örgütün yayın organlarına vatandaşları abone yapıp parasını da örgüte aktardığı iddia edildi. Daha önceki operasyonlarda da Gülen'in yarım bıraktığı yiyecek, içmediği su, mendili gibi şeylerin örgüt üyelerine dağıtıldığı ortaya çıkmıştı.

FETÖ'nün sözde kendi devlet modelini uygulamak istediği ilin ablası olan Fatma Ş. ile eşi İhsan Ş.'nin 17-25 Aralık operasyonunun bir ay öncesinden bu yana arandığı belirlendi. Karı-koca, Adana'da Belediyeveleri Mahallesi'ne yapılan operasyonda yakalandı. Zanlı karı kocanın çok kez ABD'ye gittikleri bir süre burada kaldıktan sonra tekrar geldikleri de ileri sürüldü. Fatma Ş.'nin vali ve vali eşleri ile birlikte koordine ettikleri kermes ve daha değişik etkinliklerde elde ettikleri paraları FETÖ'ye aktardığı, genç kızları örgütle bağlantısı olan erkeklerle evlendirdiği ortaya çıktı. Polis tarafından yakalanan çiftin üzerinde sahte kimlikler çıktı.

Gözaltına alınan 9 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

FETÖ’nün iç çamaşırını gönderdiği zanlı adliyeye sevk edildi

FETÖ’nün iç çamaşırını gönderdiği zanlı adliyeye sevk edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber