Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Ocak 2018 - 17:28 Yorum: 0

FETÖ’nün Kütahya ’il imamı’ iddiasıyla tutuklanan Ali Peksöz yargılanıyor

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "il imamı" olduğu öne sürülen...

FETÖ’nün Kütahya ’il imamı’ iddiasıyla tutuklanan Ali Peksöz yargılanıyor

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "il imamı" olduğu öne sürülen tutuklu sanık Ali Peksöz'ün yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "terör örgütünü yönetme", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" ve "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından yargılanan tutuklu sanık Peksöz, avukatı ve yakınları katıldı. Peksöz, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada, bir gizli tanığın Ali Peksöz'ün "il imamı" olduğuna dair, Kütahya'daki örgütün üst düzey toplantılarına başkanlık ettiği yönündeki beyanları okundu.

Sanık Peksöz, önceki duruşmadaki gibi örgütün "il imamı" olmadığını ileri sürdü. Peksöz, İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlarından Ali Baba ise FETÖ'nün "silahlı terör örgütü" olarak tanımlandığı tarihin ilgili kurumlara sorulması yönünde talepte bulundu.

Talebi reddeden mahkeme heyeti, Peksöz'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber