Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 02 Eylül 2016 - 14:13 Yorum: 0

FETÖ’nün okuluna demokrasi şehidinin adı verildi

Malatya'da FETÖ'ye ait Turgut Özal Koleji'nin Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinden sonra okula İstanbul'da darbeciler tarafından öldürülen demokrasi...

FETÖ’nün okuluna demokrasi şehidinin adı verildi

Malatya'da FETÖ'ye ait Turgut Özal Koleji'nin Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinden sonra okula İstanbul'da darbeciler tarafından öldürülen demokrasi şehidi Zekeriya Bitmez'in ismi verildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmada Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait Selçuklu Mahallesi Buhara Caddesi'ndeki Turgut Özal Koleji Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti. Bakanlık okul binasının devrini tamamladıktan sonra 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girmesi için kolları sıvadı. İlk iş olarak bugün okul binasına üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı dev bir Türk bayrağı asıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre kapatılan okula 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda toplanan kalabalığın üzerine açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Zekeriya Bitmez'in adı verildi. Bitmez'in adı Malatya'da İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim hayatına devam edecek olan okulda yaşayacak. Yeni öğretim yılında öğrencilerini kabul edecek olan Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu için kayıtların başladığı öğrenildi.

Darbe teşebbüsü sonrası OHAL kapsamında Malatya'da FETÖ'ye ait oldukları gerekçesi ile Özel Rahime Batu Fen Lisesi, Özel Turgut Özal İlkokulu, Özel Turgut Özal Anadolu Lisesi, Özel Zümrüt Anaokulu, Özel Dr. Hayrunnisa Batu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Rahime Batu İlkokulu, Özel Rahime Batu Ortaokulu ve Özel Rahime Batu Anadolu Lisesi kapatılmış ve binaları Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber