Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ağustos 2016 - 15:44 Yorum: 0

"FETÖ/PDY örgütü geçmişte haysiyet cellatlığı yapmıştı"

Giresun Valisi Hasan Karahan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) içerisinde yer alan sözde imamlarla gerçek imamların...

'FETÖ/PDY örgütü geçmişte haysiyet cellatlığı yapmıştı'

Giresun Valisi Hasan Karahan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) içerisinde yer alan sözde imamlarla gerçek imamların ayırt edilmesi gerektiğini söyledi. Geçmişte FETÖ'cülerin haysiyet cellatlığı yaptığını vurgulayan Vali Karahan, "Onlar yanlış yapmışlardı. O zaman hukuk uygulanmıyor diye bugünde es geçmek olmaz" dedi.

Giresun'daki üçüncü görev yılını dolduran Vali Hasan Karahan düzenlediği basın toplantısında, soruşturması kapsamında 373 kamu personeli bu zamana kadar görevden uzaklaştırıldığını, 27 personel mesleklerinden ihraç edildiğini, 60 kişinin halen daha gözaltında bulunduğunu, 100 kamu görevlisinin tutuklanırken, 33 kişinin de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıklarını bildirdi.

"O zaman hukuk uygulanmıyor diye bugünde es geçmek olmaz"

Bir gazetecinin, gözaltına alınanların Polis-Adliye sürecinde gazetecilere haber verilmesi konusunda yardımlarını istediği Vali Hasan Karahan, "Geçmişte FETÖ terör örgütünün yaptığı operasyonlarda daha gözaltında iken insanlar suçlu ilan edilmişti. Haysiyet cellatlığı yapmışlardı. Onlar yanlış yapmışlardı. O zaman hukuk uygulanmıyor diye bugünde es geçmek olmaz. Onların yaptığını yapmamak lazım şimdi bizim doğrusunu yapmamız lazım" şeklinde konuştu.

FETÖ'cü bazı iş adamların mal varlıklarına tedbir konulduğunu belirten Vali Karahan, "Cemaate ait vakıf, dernek ve şirketler için kanun hükmündeki kararname ile mallarına el konularak kamulaştırıldı. Onun dışında FETÖ yapılanması ile bağlantılı olup da bir takım şirketlerde ortaklıkları ve hissesi varsa. Ortaklık nispetinde tedbir konuldu" açıklamasında bulundu.

"FETÖ/PDY hücre yapılanması şeklinde oldukları ortaya çıktı"

FETÖ/PDY'nın garip bir yapılanma olduğunu belirten Vali Hasan Karahan, "Adı imam konulan bir sürü insanlar var. Burada imamları da tenzih ederiz. İmamlar ardında namaz kıldığımız önemli ve değerli insanlardır. Dolayısıyla "imam" ismini burada tırnak içerisinde kullanmak istiyorum. Hücre yapılanmaları içerisinde olduklarını öğreniyoruz. Bilinenler ve yakalananlar var. Giresun imamı konusunda birkaç isim dolaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ/PDY örgütü geçmişte haysiyet cellatlığı yapmıştı"

"FETÖ/PDY örgütü geçmişte haysiyet cellatlığı yapmıştı"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber