Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 14 Eylül 2016 - 12:38 Yorum: 0

FETÖ/PDY’den gözaltına alınan avukatlardan 7’si tutuklandı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yaklaşık bir hafta önce...

FETÖ/PDY’den gözaltına alınan avukatlardan 7’si tutuklandı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yaklaşık bir hafta önce gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 avukattan 7'si tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri yaklaşık olarak bir hafta önce 16 avukata sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan 16 avukattan aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in de bulunduğu 9 avukattan 9'u emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan avukatlardan 7'si tutuklandı. ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ve Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Lider Tanrıkulu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaklaşık bir hafta önce FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Antalya'da 17 avukat gözaltına alınmıştı. Avukatlardan birisi, polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla salıverilmişti. Adreslerinde bulunamayan 8 avukat için ise yakalama çalışması başlatılmıştı. Gözaltındaki bazı zanlıların kriptolu iletişim programı "ByLock" kullandığı tespit edilmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber