Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 13 Ekim 2016 - 11:38 Yorum: 0

FETÖ’ye maddi destek ve elaman kazandıran 3 şüpheli gözaltına alındı

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) maddi destek ve elaman kazandırdığı iddia edilen 3 şüpheli operasyonla...

FETÖ’ye maddi destek ve elaman kazandıran 3 şüpheli gözaltına alındı

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) maddi destek ve elaman kazandırdığı iddia edilen 3 şüpheli operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, FETÖ/PDY hakkında savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgüte maddi destek ve elaman kazandıran kapatılan Balakgazi Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu mütevelli heyetine yönelik operasyon yaptı. Operasyonda 3 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Operasyon kapsamında 2 şüphelinin de arandığı bildirildi.

Operasyona ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "OHAL kapsamında kapatılan Balakgazi Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı'nın, FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantısı olduğu, vakfın gerçekte bir vakıf yapılanması olmadığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne maddi destek sağlayan, üye kazandırmaya çalışan ve örgütün amaçlarına hizmet eden bir yapılanma olduğu tespit edilmiştir. Vakfın yönetim kurulu mütevelli heyete başkanlık yapan toplam 5 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon yapılmış olup 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, diğer 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber