Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 22 Eylül 2017 - 17:24 Yorum: 0

FIBA: “Oyalama taktiğinden başka bir şey olduğunu düşünmüyoruz”

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Euroleague'in ligleri erken başlatma önerisine, "Bu teklifin beceriksizce bir oyalama taktiğinden başka bir şey...

FIBA: “Oyalama taktiğinden başka bir şey olduğunu düşünmüyoruz”

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Euroleague'in ligleri erken başlatma önerisine, "Bu teklifin beceriksizce bir oyalama taktiğinden başka bir şey olduğunu düşünmüyoruz" diye yanıt verdi.

Euroleague'in milli maç takvimindeki sorunlar nedeniyle ligleri erken başlatma önerisine FIBA'dan açıklama gecikmedi. FIBA'nın resmi internet sitesinden konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"FIBA, Euroleague'in Ticari Varlıkları'nın (ECA) yaptığı takvim teklifini ve basın açıklamasını incelemiştir. Bu teklifin beceriksizce bir oyalama taktiğinden başka bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Hele de ECA'in Avrupa Komisyonu'na konuyla ilgili bir soruşturma talebi yaparak takvim çatışması yaratmaya çalıştığı sırada.

FIBA 2019 Basketbol Dünya Kupası Elemeleri'nin başlangıcından iki ay önce gelen ve bugünün eleme turnuvalarını ve milli turnuvalarını dört haftaya sıkıştıran (Kulüp basketboluna tam 38 hafta ayıran) bir takvim, FIBA'nın bayrak organizasyonunu Eylül'den Temmuz 2019'a kaydırmaya çalışan ve hatta Olimpiyat Oyunları'nın tarihini değiştirmeye çalışan bir teklif ciddiyetsiz ve kabul edilemez bir çabadır.

ECA bu meselenin en önemli noktasına parmak basmamaktadır. Euroleague normal sezonunun yalnızca iki haftasının yeniden planlanması kendi kendini doğuran bir sorunun çözümü için yeterlidir. Bu hiç zor da değildir. ECA geçen sezon çift maçlı haftaları 0'dan beşe çıkararak daha çok maç yapma kararı almıştır. Birçok ulusal ligde olduğu gibi bu sezonun bir hafta erken başlaması gayet mümkündür ve bir çift maçlı hafta daha eklenebilir.

Basketbolun imajına zarar veren ve kamuoyu önünde gerçekleşen böyle bir çatışmanın zamanı değildir. Basketbolun dünya çapında yönetici örgütü olarak FIBA, her zamanki gibi 2021 sonrası için milli takımlar ve ulusal liglerin takvimini düzenleyecek tekliflere hazırdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber