Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Sağlık 22 Mayıs 2020 - 14:23 Yorum: 0

FibroGenesis, fibroblast hücre tedavisini uyguladığı kovid-19 buluşunu açıkladı

FibroGenesis, kovid-19'a benzer akciğer iltihaplanmasının hayvan modelinde Pneumo Blast ürününün önemli etkinliğe sahip olduğunu açıkladı.

FibroGenesis, fibroblast hücre tedavisini uyguladığı kovid-19 buluşunu açıkladı

FibroGenesis, kovid-19'a benzer akciğer iltihaplanmasının hayvan modelinde Pneumo Blast ürününün önemli etkinliğe sahip olduğunu açıkladı.

ABD'li ilaç firması Fibro Genesis, kovid-19'a benzer akciğer iltihaplanmasının hayvan modelinde PneumoBlast ürününün önemli etkinliğe sahip olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; fare bağışıklık sistemi, hiper-aktivasyon moduna girecek şekilde uyarılarak kovid-19'a benzer semptomlar elde edilmiştir. Kovid-19 simülasyonu sağlandığında PneumoBlast uygulaması, akciğerde sıvı birikmesinde önemli seviyede azalma sağlamıştır. Ayrıca, inflamatuar hücre infiltrasyonunda azalma ve kovid-19 hastalarında düşük sağkalımla ilişkili olan interleukin-6 (IL-6) gibi kimyasal medyatörlerin baskılandığı gözlenmiştir.

FibroGenesis Başkanı ve CEO'su Pete O'Heeron, bu pozitif sonucun ve akciğerlerdeki sıvı birikmesini önemli seviyelerde düşürebilmenin heyecan verici olduğunu belirterek, "Kök hücrelerle kıyaslandığında fibroblastlar daha sağlamdır ve güçlü bir hücre kaynağıdır. Bu veriler aynı zamanda PneumoBlast ürününün hem inflamasyonun ve sıvı birikmesinin bastırılmasında, hem de kovid-19 virüsünün akciğerlerde sebep olduğu hasarın giderilmesinde etkin olduğunu göstermiştir. Şimdiye kadar elde ettiğimiz en iyi sonuç" dedi.

Firmanın Bilim Direktörü Dr. Tom Ichim ise şöyle konuştu: "Bu birincil veriler, oldukça ikna edicidir ve derhal klinik deneylerle test edilmelidir. Yaptığımız çalışmalar, PneumoBlast tedavisinin test edilen tüm parametreler açısından BMSC'lerden çok daha iyi performans gösterdiğini ortaya koymuştur. Umut verici etkinlik verileri ve mevcut insan güvenliği verileri göz önünde bulundurulduğunda yeni ürününün kovid-19 kaynaklı akciğer hastalığı yaşayan hastalar için yeni bir umut kaynağı olacağına inanıyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber