Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 10 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Fidan dikimi için 2 bin 500 kişi alınacak

Erzurum'da fidan dikimi ve bakımı işlerinde çalıştırılacak 2 bin 500 işçi için Orman İşletme ve Orman Fidanlık müdürlükleri ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

Fidan dikimi için 2 bin 500 kişi alınacak

ERZURUM (AA) - Erzurum'da fidan dikimi ve bakımı işlerinde görev alacak 2 bin 500 işçi için Orman İşletme ve Orman Fidanlık müdürlükleri ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, düzenlediği basın toplantısında, kurumlarının istihdamın her alanında yer aldığını ve iş gücü piyasası gereklerine cevap vermek için eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Toplum Yararına Çalışma Programında (TYÇP), işsizlerin çalışma alışkanlığını ve iş disiplininden uzaklaşmalarını engelleyip iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirerek geçici gelir desteği sağladıklarını vurgulayan Ötügen, "Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren gurupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif iş gücü hizmetleri kapsamında kurs, program, proje ve özel uygulamalar gerçekleştirilmektedir" dedi.

Ötügen, Orman İşletme ve Orman Fidanlık müdürlükleri ile yapılan protokolle İŞKUR tarafından 2 bin 500 ağaçlandırma işçisi alınacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"Genel müdürlüğümüzün bütçe imkanları doğrultusunda ağaçlandırma alanında, Orman İşletme ve Orman Fidanlık müdürlükleri ile yapılan protokol gereği 23 milyon 121 bin 721 lira bütçeli, 2 bin 500 kişiye yönelik 6 ay sürecek 2 ayı dikim, 4 ayı bakım şeklinde bir program düzenlenmiştir. 1 Nisan'da başlayacak bu program kapsamında 9 milyon 250 bin fidan üretimi ve dikimi yapılacak. Ayrıca 5 bin 178 hektar alanın yeniden tesisi ve rehabilitasyonu, 8 bin 647 hektar alanın da ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapılarak, 4 bin 225 hektar ormanlık alanın gençleştirilmesi sağlanacaktır."

Ötügen, iş başvurusunda bulunacak kişilerin Erzurum merkez ile ilçelerdeki İŞKUR müdürlüklerine kayıt yapabileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber