Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:44 Yorum: 0

Fikirleri Yatırımcıyla Buluşturan Merkez

Yaşar Üniversitesi'nde her yaştan girişimcinin yenilikçi iş fikirlerini geliştirmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Minerva Kuluçka Merkezi, kısa...

Fikirleri Yatırımcıyla Buluşturan Merkez

Yaşar Üniversitesi'nde her yaştan girişimcinin yenilikçi iş fikirlerini geliştirmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Minerva Kuluçka Merkezi, kısa sürede genç girişimcileri şirket sahibi yaptı. Merkez bünyesinde geliştirilmeye başlayan projeler arasında siber güvenlik cihazlarından, akıllı ev sistemlerine, 360 derece çekim yapabilen kamera lensinden bisiklet hareketsizleştirici anahtara kadar dikkat çeken pek çok teknolojik yenilik yer aldı.

Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde fikirlerini girişim haline getirmek isteyenlere danışmanlık, ofis, alt yapı, mentorluk gibi hizmetleri sağlamak amacıyla kurulan Minerva Kuluçka Merkezi her yaştan girişimciyi destekliyor. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Mütevelli Heyeti Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen merkezin açılışında konuşun Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, "Bu merkezde faaliyette bulunacak olan girişimcilerin fikirlerinin ürünlere dönüşmesiyle hem üniversitemizin bilim alanında bilinirliği artacak hem de bilimsel açıdan geri dönüşler daha da çoğalacaktır" dedi.

14 OFİS BULUNUYOR

Toplam 14 ofise sahip Minerva Kuluçka Merkezi'nin öğrencileri, akademisyenleri ve tüm girişimcileri kucaklayan bir merkez haline dönüştüğünü belirten Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Emrah Tomur, "Şu anda 10 ofisimizde girişimci ekipler mevcut. Bu ekipler siber güvenlik cihazları, bisiklet hareketsizleştirici anahtar, süper bilgisayar, akıllı ev sistemleri, otizmliler için konuşan kart, fagot için parça üretimi, su altı dronu, müşteri indirim takip sistemi, 3B dijital uygulama, 360 derece çekim yapabilen kamera lensi gibi projeleri geliştiriyorlar. Bu projelerin bir kısmı ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Yaşar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi'nin sağladığı hibe destekleri ile şirkete dönüştü" bilgisini verdi.

Fikirleri Yatırımcıyla Buluşturan Merkez

Fikirleri Yatırımcıyla Buluşturan Merkez

Fikirleri Yatırımcıyla Buluşturan Merkez

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber