Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 30 Ekim 2014 - 17:03 Yorum: 0

Fikret Orman'dan derbi maçı öncesi uyarı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapılacak derbi maçın öncesinde uyarılarda bulundu.

Fikret Orman'dan derbi maçı öncesi uyarı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapılacak derbi maçın öncesinde uyarılarda bulundu.

Orman, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlendiği matbuat toplantısında Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçın yanı paradigma stat meselesi için da açıklamalar yaptı.

Beşiktaş'ın Türk sporunun en eski camiası olduğunu belirten Fikret Orman, 'Beşiktaş, futbolun kamuoyundaki algısı meselesi için destek verme yönünde iri gayret sarf etmektedir. Bizler içerisinde bulunduğumuz sezona adını verici Süleyman Seba ağabeyimizle ve önceki başkanlar olmak üzere dikkat çekici terbiye ile büyüdük. Kulübümüzü tıpkı terbiyeyle yönetmeye çalışıyoruz' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve başka kulüplerle fair play kuralları içerisinde ilişki kurmaya çalıştıklarını kaydeden Orman, 'Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı olmak üzere Beşiktaş'ın Türk futboluna verdiği yararlı desteği herkes gayet iyi algılamakta. Beşiktaş sezona iyi başlamıştır. Bir kolej havası olması Beşiktaş'ta enfazla istenen düzey halinde izlenimler yaratmaktadır. Hiçbiri kendiliğinden yapılmış değil. Transfer ettiğimiz veya kalmasına karar verdiğimiz oyuncu konusunda bizim ahlak çizgimize ve Beşiktaş çizgisine müsait olmasını planlayarak karar veriyoruz. Yerlisi, yabancısı tamamı pırlanta benzeri çocuklardır' diye konuştu.

Beşiktaş'taki İdare tarzlarından ötürü eleştiriye maruz kaldıklarını ifade eden Fikret Orman, şunları söyledi:

'Kimse bizden hakemlere hakaret etmemizi, soyunma odalarını basmamızı beklemesin. Bunlar bizim üslubumuz değil. 2,5 yıllık devirde ben hiç bir hakemle konuşmadım. Kayseri'deki maçtan sonra hakem heyetiyle tıpkı uçakta döndük. Biriyle dahi konuşmadım. Kimseye de baskı kurmuyoruz. Ancak bu dediklerimiz, mağdur olmamız anlamına gelmez. Bu sezon 'Süleyman Seba Sezonu' olduğundan bu güne Beşiktaş'ı şampiyon yapacaklar benzeri hava estirilmeye çalışılıyor. Federasyon ve MHK başkanı Beşiktaşlı. En fazla aşırı yanlış yapılan kulüp de biz oluyoruz. Futbola pozitif desteği vermeye devam ederken kayırma beklemiyoruz.  Beklentimiz eşit muameledir. 19 ıslak altı maçında haksız penaltı verildiğinde hocamız gole çevirmesin diye oyuncusuna müdahale etmiştir. Biz bununla övünen camiayız.'

Ne hakem meselesi için ne de başka konu için taleplerinin olmadığını ifade eden Orman, 'Çok organize şekilde hem oyuncularımızın üstüne hem kulübün üstüne bir devinim yaratılmaya çalışılıyor. Özellikle futbolu yönetenler; federasyon, disiplin ve tahkim kurullarının buna dur demesi gerektiğini düşünüyorum. Son maçta Gökhan Töre'nin atılmasıyla ilgili konumu izledim. Dördüncü hakem Gökhan'ı tahrik ediyor. Gökhan pırlanta benzeri çocuktur. Derbi maçları öncesi kırmızı kartların sayısına baktırdım. Beşiktaş 7, Galatasaray 3 ve Fenerbahçe 1 kez görmüş. Son 10 sezonda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbilerde kırmızı kart sayısı ise Beşiktaş'a 12, Fenerbahçe'ye de 5 kırmızı kart verilmiş' diye konuştu.

 'Sadece Beşiktaş maçını altı hakem yönetmiyor'

Hakem eleştirilerini sürdüren Fikret Orman, 'Sadece Beşiktaş maçını altı hakem yönetmiyor. Nedense dördüncü, çizgi hakemleri oyunun ve yorumların içinde. Negatif şeyler, dördüncü veya taraf hakemlerden çıkmaya başladı. Bütün branşlarımızla Türkiye'yi temsil ediyoruz. Yatırım yapıyoruz. Kimsenin hakkını yemeden yapıyoruz. Beşiktaş yararlı açıdan buna destek verirken cezalandırılacak kulüp değil. Herkes aklını başına alsın. Beşiktaş nezakettir, zarafettir. Herkes Beşiktaşlıların görme engelli olmadığını bilsin' ifadelerini kullandı.

Hafta sonu Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçında vazife alacak Bülent Yıldırım'a yer veren siyah-beyazlı kulübün başkanı, şunları söyledi:

'Hayırlı olsun. Daha öncelikle bizim maçlarımızda vazife yaptı. Özellikle Galatasaray ile 3-3 berabere kaldığımız maçı hiç unutmuyorum. Verilen penaltıyı unutmuyorum. Gözlerimiz üstünde olacak' dedi.

Kamuoyu yaratılıp Beşiktaş'ın Süleyman Seba Sezonu'nda şampiyon yapılacağı yönündeki fikre reaksiyon belli eden Orman, 'Kimseden zarardan başka iyilik görmedik. Beklentimiz de yok. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenebilir. Fenerbahçe de yenebilir. Bu bir derbi mücadelesidir. Bırakın kimin yenip yenmeyeceğine oyuncular ve sahadaki oyun karar versin' diye konuştu.

Camialar içerisinde polemiğin kimseye faydası olmadığını vurgulayan Fikret Orman, futbolu güzelleştiremedikleri sürece izleyici sayısının düşeceğini dile getirdi.

Stat konusundaki sıkıntılar

Bu sezon stat meselesi için yaşadıkları sorunlara yer veren Fikret Orman, bu konudaki planlamanın kendilerine ilişkin olduğunu anlatım etti.

Stat meselesi için iyi planlama yapamadıklarını ifade eden Orman, şöyle devam etti:

'Beşiktaş'ın planlaması Beşiktaş'ın işidir. Kimseden planlama meselesi için ne destek ne us istedik. Beşiktaş'ın stadı 23 m. kuzeye kaymıştır. 8 m. de aşağı inmiştir. Tribün tribün yapılmaya olanak yoktur. Nasıl tribün tribün yapılacakmış, mühendislik şekilde bunu anlatsınlar. İstanbul'da stat bulamadık yönündeki söz, sitem şeklindedir. Hiçbir camiayı maksat şekilde söylemedik. Stat bitecek, Beşiktaşlılar evine dönecek. Son süreci şampiyon şekilde bitireceğiz. Bizim bir beklentimiz yok. Bekleyen namerttir'

Maçları nerede oynayacakları yönündeki soruyu cevap veren Orman, şunları söyledi:

'Önümüzde Fenerbahçe ve Partizan maçları var. Olimpiyat Stadı'nın sadece çim derdi yok. Futbol ambiyansı derdi var. 40-50 bin taraftar olduğunda bu atmosferi tutturuyoruz. Ama sayı 7 bin olduğunda olmuyor. Ankara'da 3-2 kazandığımız maçta seyircinin olağanüstü payı vardır. Şu anda karar eda etmek istemiyoruz. Şu iki maçımızı oynayalım. Sonra Başakşehir Stadı'nda oynayacağız. Ardından ulusal takım arası var. Ona kıyasla konuşacağız. Beşiktaş'a İstanbul'da taraftarların merakını az gördüğümüz takdirde tüm maçlarımızı Ankara'da oynayabiliriz. Anadolu'da olağanüstü ilgi ve ilgi görüyoruz.'

Taraftarlardan destek istedi

Orman, Fenerbahçe derbisi için taraftarlardan destek istedi.

İstanbul dışında yapılan maçlarda takımın iri ilgiyle karşılandığına dikkati çeken Orman, 'Taraftarlar iyi günde, fena günde, yağmurda, çamurda bulunan bir şeydir. Ankara'ya, Belgrad'a İstanbul'dan taraftar geliyor. İstanbul'da seyrüsefer varmış. Herkesi pazar günü bekliyoruz' diye konuştu.

Gökhan Töre'ye destek

Siyah-beyazlı kulübün başkanı, son lig maçında kırmızı kart gören Gökhan Töre'ye destek verdi.

Kendisinin soyunma odasına inen bir başkan olmadığını belirten Orman, yaşanacak disiplinsizliklerde önlemleri alacak yöneticilerin olduğunu söyledi.

Gökhan Töre konusunun kamuoyunda fazla aşırı tartışıldığını ifade eden Fikret Orman, 'Herkesin işi gücü sona erdi Gökhan aşağı, Gökhan yukarı. Pırlanta benzeri çocuktur. Kendisini yöneticileri, hocaları ve arkadaşları fazla aşırı sever. Türk futbolunun kazanması gereken mühim bir yıldız. Bu çizgiden çıktığı anda karşısında Ahmet Nur Çebi'yi, Mete Vardar'ı, Ahmet Ürkmezgil'i bulur' ifadelerini kullandı.

Yıldırım Demirören'in sözleri

Orman, bir gazetecinin 'Yıldırım Demirören, Beşiktaş başkanı bulunduğu sırada 'iki iri yaratılmak isteniyor', kendisi başkan olduğunda ise 'benim yönetimimde herkes eşittir' dedi. Siz ne diyeceksiniz?' sorusuna şu cevabı verdi:

'Böyle şeyi kabul edemem. İki büyük, üç iri değil bizim açımızdan tek iri vardır. Rakiplerimiz çağ çağ kayrılmıştır. Sadece hakem şekilde görmeyin. Devlet kurumundan katkı almadan geliyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 20 milyon lira nakit verdiğini açıklıyor. Spor Toto'daki Beşiktaş takımlarının adları yazılmış. Bu sırf bize verilmiyor. Bütün kulüplere veriliyor. Federasyonla bir işimiz yok. Bizim ana işimiz MHK, disiplin ve tahkim kurullarıyla. Onlar da kendi içerisinde özerk kurumlar. Yoksa Demirören'in bu işlere müdahil olduğunu düşünmüyorum. Öyle izlenim aldığım da yok. Beşiktaş'ı kimse üçüncü iri yapamaz nedeniyse Türkiye'nin en iri kulübüdür. Bu sezona ismini verici başkanın kulübüdür. Cenaze töreninde herkesi toplayan camiadır. Üstümüzdeki ölü toprağı atılmıştır. Gelirlerimiz rakiplerin üstüne çıkacak. Stat bittiğinde bir iki yıl sonra kombinede paradigma yazacağız.'

Orman, derbi maçına yönelik 'Kazanan futbol olsun, fair play olsun. İnşallah biz kazanırız' diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber