Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 17 Ekim 2014 - 15:35 Yorum: 0

Fildişi kadını hayata dört elle sarılıyor

Ülkede, yaşamın her alanında büyük sorumluluklar alan kadınlar, ekonomiye de katkı sağlıyor.

Fildişi kadını hayata dört elle sarılıyor

Batı Afrika'nın güzel sahilleri ve ormanlarıyla adlandırılan lakin yoksulluğun hakim bulunduğu Fildişi Sahili'nde kadınlar, imkansızlıklarına karşın yaşamın her konusunda iri sorumluluklar alıyor.

AA muhabirinin izlenimlerine göre, Fildişili kadınlar, çocuklarının bakımı ve ev işlerinin beraberinde gündelik yaşamda da zorluklara göğüs geriyor.

Yoksullukla savaş edilen ülkede, şehir merkezleri ve kırsal alanlarda, aile maddi durumuna katkı sağlamak için seyyar satıcılıktan çobanlığa, çiftçilikten akaryakıt istasyonlarında pompacılığa kadar her iş grubunda kadınlar görülebiliyor.

Teneke baraka ve çamurlu yollardaki yaşamlarına karşın en güzel kıyafetlerini giyen kadınlar özellikle yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Açlık ve sefalete, imkansızlıklara karşın yüzlerinden gülümseme noksan olmayan kadınlar, bakımlarından Ödün vermiyor. Neredeyse her sokakta olan kuaförlerde, manikür ve pedikür yapılan mekanlarda dizi bekleyen kadınları görmek mümkün.

Coğrafi koşullar itibarıyla saçları aşırı çok uzamayan Afrikalı kadınlar, çareyi rasta yaptırmakta buluyor. Çoğu gerçek saçtan yapılmayan rasta ile kendilerine ayrı bir tarz oluşturan kadınlar, kıyafetlerine de ciddiyet veriyor.

Akaryakıt istasyonlarında, ojeli tırnaklarıyla pompacılık oluşturan kadınlar ekseriyetle bulunuyor. 

Ülkede kadınlar genellikle, kap kacak dahil gündelik yaşamda kullandıkları oldukça çok eşyayı başlarının üstünde taşıyor.

ETİKETLER: Ülke , yaşam , sorumluluk , ekonomi , katkı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber