Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 02 Eylül 2014 - 17:14 Yorum: 0

Filistin direniş grupları zafer gösterisi düzenledi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Gazze'de kalıcı ateşkesin ardından zafer gösterisi düzenledi.

Filistin direniş grupları zafer gösterisi düzenledi

Askeri geçit töreni yapılan gösteride, Filistin bayrağı ve kimi direniş gruplarının liderlerinin posterlerinin yanı paradigma cepheye ilişkin flamalar da taşındı. 

FHKC Siyasi Büro Üyesi Cemil Müzhir, yüzlerce insanın katıldığı gösteride yaptığı konuşmasında, 'Bugün dünyanın en çok orduları içinde yer aldığını düşünen İsrail ordusu karşısındaki zaferimizi ilan ediyoruz. Bu zafer, Filistin halkının direnişi ve azmi yardımı ile kazanılmıştır' dedi. 

Filistin direniş gruplarının İsrail'in saldırıları karşısında 'tarih yazdığını' savunan Müzhir, 'İsrail, son saldırılarıyla Gazze halkının iradesini kırmak ve direniş gruplarını silahsızlandırmayı istedi. Ancak direniş gruplarının silahsızlanması olası değil. Bu çeşit çabaların neticesinde başarısızlıktır' ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılar, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen müzakereler İsrail ile Filistinli gruplar içinde 26 Ağustos'ta varılan ateşkes kararıyla neticelenmişti.

ETİKETLER: Filistin , Direniş , Grup , Zafer , Gösteri
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber