Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 16:58 Yorum: 0

Filistin Halkının Sürgün Edilişinin Yıldönümü Sakarya’da Protesto Edildi

Filistin Halkının Sürgünün 68. yıldönümü vesilesiyle Sakarya'da, İsrail ve Amerikan bayrağı yakıldı.

Filistin Halkının Sürgün Edilişinin Yıldönümü Sakarya’da Protesto Edildi

Filistin Halkının Sürgünün 68. yıldönümü vesilesiyle Sakarya'da, İsrail ve Amerikan bayrağı yakıldı.

Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu üyesi sivil toplum örgütleri, İsrail'in kuruluşu ve Filistinlerin sürgün edilişinin 68. yıldönümünde Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde bir basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklaması Kuran-ı kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Fatih Akıncılar Derneği Başkanı Mehmet Şahin, "Yaklaşık 8 milyona yakın Filistinli kardeşimiz dünyanın çeşitli ülkelerinde mülteci ve sığınmacı olarak yaşamaktadırlar. Mülteci kamplarındaki şartların ne kadar ağır olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Ancak bu Filistin'in kahraman halkı Siyonist rejimin karşısında diz çökmektense, bu mülteci kamplarında aç ve açıkta kalmayı yeğlediler. Onlar İslam ümmetinin onuru olarak karşımızda duruyorlar. Bugün yaşadığımız zaman diliminde İslam ümmetine kurulan tuzaklarla karşı karşıyayız. Küresel güçler ve Siyonist rejimin iş birlikçileri tarafından unutturulmak, ötelenmek ve hatta kahraman direnişçilerimizin itibarı sarsılmak istenmektedir. Türkiyeli Müslümanlar olarak bu konuda duyarlı olan insanlar olarak Filistinli toprakları özgürleşinceye, Mescidi Aksamız, Kudüsümüz özgürleşinceye kadar direniş hareketinin yanında olacak ve onların onuru bizim onurumuz olduğunu her ne pahasına olursa olsun ve hangi bedeli ödememiz gerekirse gereksin meydanlardan, sokaklardan, seccadelerimizden ve dualarımızdan haykıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından Amerikan ve İsrail bayrakları benzin dökülerek yakıldı. Grup eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber