Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 08 Mayıs 2021 - 17:48 Yorum: 0

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığından ‘İsrail ile ilişkileri kesme’ çağrısı

Gazze'deki Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Kudüs'te dün gerçekleştirdiği saldırıların ardından Arap ülkelerine "İsrail...

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığından ‘İsrail ile ilişkileri kesme’ çağrısı

Gazze'deki Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Kudüs'te dün gerçekleştirdiği saldırıların ardından Arap ülkelerine "İsrail ile ilişkileri kesme" çağrısında bulundu.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere ve Şeyh Cerrah Mahallesi ile Şam Kapısı'nda Filistinlilere yönelik dün gerçekleştirdiği saldırılara tepkiler dinmiyor. Gazze'deki Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, dünkü saldırıları kınayarak, Arap ülkelerine "İsrail ile ilişkileri kesme" çağrısında bulundu.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin halkına karşı suç işlemeye devam etmek için Arap ülkeleriyle normalleşme sürecini kullandığı belirtildi. Bakanlık, Arap ülkelerini İsrail ile ilişkilerini kesmenin yanı sıra Tel Aviv yönetimi ile normalleştirme sürecini durdurmaya da çağırdı. Bakanlık ayrıca, Arap ve İslam ülkelerinin yöneticileri ve örgütlerini, Kudüs'ü kurtarmak için harekete geçmeye davet etti. Açıklamada, uluslararası toplum ve kuruluşlar da Kudüs halkına gereken korumayı sağlama ve İsrail saldırılarını durdurma çağrısı yapıldı.

Öte yandan dün akşam İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa ile Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilere yönelik saldırılarında toplam 205 Filistinlinin yaralanmış, bunlardan 88'inin hastanelere kaldırılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber