Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 11:38 Yorum: 0

Filistin’den TİKA’ya ’Mükemmellik Nişanı’

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, "Bugünkü dünya şartlarında, bugün mutlu, huzurlu, günlük işleri yaparken, zenginlik içinde yaşarken bir anda içeride...

Filistin’den TİKA’ya ’Mükemmellik Nişanı’

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, "Bugünkü dünya şartlarında, bugün mutlu, huzurlu, günlük işleri yaparken, zenginlik içinde yaşarken bir anda içeride yaşanacak dış müdahaleli kargaşalarla altı üstüne gelebilecek bir ülke haline gelebilir" dedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Gazze ve Filistin'de yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla Filistin Devleti tarafından TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'a "Altın Mükemmellik Nişanı" takdim edildi. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, "İnsanlara şükretmeyen Allah'a şükretmez, Allah'a şükretmeyen de insanlara şükretmez" diye bir söylemin olduğunu hatırlatarak, "Türkiye ile aramızda bir teşekkür kültürü gelişsin. Serdar Çam dinamik bir şahsiyet, TİKA'yı bütün dünyada, Asya, Afrika, Arap ülkelerinde tanınan bir kurum haline getirdi. İnsani ihtiyacın olduğu her yerde TİKA'yı görebiliyoruz. Biz Filistin'de Serdar Çam'ın Türkiye adına bizim için neler yaptığını asla unutmayız, unutmayacağız. Son 10 yılda Filistin'de, Gazze'de 400 milyon dolardan fazla yatırım yapmıştır. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, devletimizin üst düzey altın nişanını takma görevini bana vermiştir. Onur duyuyorum ki başkanımıza bu görevi bana verdiği için" ifadelerini kullandı.

Mustafa, konuşmasının ardından TİKA Başkanı Çam'a "Atın Mükemmellik Nişanı'nı takdim etti.

"GÜVENİN, SEVGİNİN, MUHABBETİN YANSIMASI"

"Ekselansları, Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'ın böyle bir takdirde bulunması büyük bir mutluluktur, onurdur hem kendi adıma hem devletim adına" diyen Çam ise şunları kaydetti:

"Bu nişanın karşılığı olarak elimizden geleni yapmaya çalışsakta bunu fazlasıyla yerine getirme noktasında eksikliklerimiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah şahıs olarak, kurum olarak büyük bir gayret içine gireceğimizi düşünüyorum. Böyle bir nişanın takdim edilmesi aslında Filistin halkının Türk halkına simgesel de olsa böyle bir takdim yapma arzusundan kaynaklandığını düşünüyorum. Devletimize olan güvenin, sevginin ve muhabbetin yansıması olarak görüyorum. Bizler tabii burada bürokratız. Devletimizin, hükümetimizin bize vermiş olduğu imkanları en iyi şekilde yerine getirmekle görevliyiz. Tarihimizden bugüne kadar gelen kardeşliklerimiz, akrabalıklarımız ve gönül birlikteliğimizin gereği olarak yapmamız gereken çalışmalar yapmaktayız bizler. Kardeş kardeşin zor gününde her zaman yanında olur. Dolayısıyla kim zora düşmüşse her zaman onun yanında olmak üzere, beraber olmak için çalışan bir anlayışımız olduğunu da bu vesileyle ifade etmek isterim."

"GÖNÜL COĞRAFYAMIZDA SIKINTILAR YAŞANMAKTA"

Çam, "Maalesef gönül coğrafyamızın pek çok kıymetli beldelerinde, ülkelerinde gözyaşı ve çatışmalar, sıkıntılar yaşanmakta. Her türlü yer altı yer üstü zenginliklerinin olduğu, insan kaynaklarının olduğu, tarihten gelen güçlü medeniyetlerin kurulduğu bölgelerde ciddi manada sıkıntılar, çatışmalar yaşanmakta. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bütün hayatını barışın, mutluluğun ve huzurun tesisi için adamış durumda ve gecesini gündüzünü bütün ekibiyle bu barış için çabalamakta" diye konuştu.

"DIŞ MÜDAHALELİ KARGAŞALARLA ÜLKELERİN ALTI ÜSTÜNE GELEBİLİR"

Hiç kimsenin "bana bir şey olmaz" dememesi gerektiğini vurgulayan Çam şunları söyledi:

"Bugünkü dünya şartlarında, bugün mutlu, huzurlu, günlük işleri yaparken, zenginlik içinde yaşarken bir anda içeride yaşanacak dış müdahaleli kargaşalarla altı üstüne gelebilecek bir ülke haline gelebilir. Etrafımızda yaşadığımız somut örneklerle bunu görmekteyiz. Dünyada huzur ve barış isteniyorsa öncelikli olarak insanların kendi ayakları üzerinde durabilmesi, ekonomik kalkınmalarında, ekonomik gücün yerinde olması noktasında el birliğiyle çaba sarfetmesi lazım. Sizler bu noktada dünya olarak, kadınların, çocukların, normal sivil insanların günlük normal yaşamlarına müsaade edecek bir ortam sağlamazsanız, günlük iş hayatı, iş gelişmelerini sağlamazsanız ciddi manada radikal akımlar, birçok terör tehditleri ortaya çıkar. Bunu çok açık bir şekilde pek çok ülkede görüyoruz."

"DEVLET KAPASİTESİ GÜÇLENDİRİLMELİ, YEREL KAPASİTE ARTMALI"

Son dönemlerde mümkün olabildiğince en çok yapmaya çalıştıkları iki temel konu olduğunun altını çizen Çam, "Bir, kardeş coğrafyadaki devlet kapasitelerinin daha da güçlendirilmesi, muhafaza edilmesi. Devlet olarak yönetebilme kapasitesinin arttırılması. Bunun için bol bol kapasite eğitim programları, tecrübe paylaşım programları tertip edip, oraya uzmanların gönderilmesi çalışmalarını yoğun bir şekilde yapmaktayız. İkinci temel nokta da yerel kapasitenin, sivil halkın üretim kapasitelerini arttıracak, kalkınma projelerini geliştirebilecek çalışmalar yapmak. Bunun için tarım ve hayvancılık, meslek edindirme gibi çeşitli merkezlerin kurulması ve tesislerin kurulması konusundaki projelerimiz. Ben tekrar Büyükelçimiz Dr. Mustafa'ya, Filistin halkına ve Ekselansları Mahmud Abbas'a teşekkürlerimi arz ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber