Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
23 Nisan
Türkiye 24 Haziran 2016 - 10:58 Yorum: 0

Filistin’e Selam, Gönülleri Buluşturmaya Devam

Türkiye Filistin Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Tüm Müslümanlar için Kudüs davası çok önemli....

Filistin’e Selam, Gönülleri Buluşturmaya Devam

Türkiye Filistin Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Tüm Müslümanlar için Kudüs davası çok önemli. Biz Kudüs'ü ne kadar savunursak bağımsızlığımızı da o kadar savunmuş oluruz" dedi.

Keçiören Belediyesi'nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 7.'si sınırları kaldırmaya devam ediyor. Filistin gecesi hem duygusal anlara hem de birlik ve beraberlik çağrılarına sahne oldu.

Geceye Filistinli kardeşlerini yalnız bırakmamak için alanı dolduran Keçiörenli'lerin yanı sıra, Türkiye Filistin Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Filistin Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 19. Dönem Milletvekili ve Elazığ Harput Kültür Derneği Onursal Başkanı Tuncay Şekercioğlu, Filistin El Halil Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Nadze, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu, Elazığ Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, Elazığ Baskil Dernek Başkanı Sabri Uyanık katıldı.

Türkiye Filistin Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Ankara Belediyeleri Ramazan etkinlikleri içerisinde en anlamlı ve en değerli etkinliği gerçekleştirdiği için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Kardeş coğrafyamızı renklendiren ülkelerle bir araya gelmek gerçekten bizler için de memnuniyet verici. Bugün Filistinli kardeşlerimizle bir aradayız. Tüm Müslümanlar için Kudüs davası çok önemli. Biz Kudüs'ü ne kadar savunursak bağımsızlığımızı da o kadar savunmuş oluruz."

FİLİSTİN İÇİN EN FAZLA MÜCADELE EDEN TÜRKİYE

Çanakkale Savaşında Filistinli'lerin de Ülkemiz için şehit olduğuna dikkat çeken Ünal "Cumhurbaşkanımız Filistin davası için mücadele ediyor, Türkiye Filistin için en fazla mücadele eden ülke konumunda" mesajı verdi.

"FİLİSTİN DAVASI TÜM MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise uluslararası Ramazan Etkinliklerini düzenlediklerinden beri bir geceyi Filistin'e ayırdıklarına dikkat çekerek, "Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra Müslümanlar için çok önemli, işgal altındaki Filistin davası tüm Müslümanların davasıdır" İfadelerini kullandı.

Filistin'in El -Halil ve Jabalia Belediyeleri ile kardeş olduklarını vurgulayan Ak, Gazze abluka altındayken kardeş belediyeler arasında ilk iftarı Jabalia'da düzenlediklerini söyledi. Ak ayrıca ablukanın kalktığı ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu günleri arzuladıklarını vurguladı.

FİLİSTİN KEÇİÖREN'İN SESİNİ DUYDU

Filistin Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa ise Filistin ve Türk halkları arasındaki ilişkinin güçlü olduğuna altını çizerek şunları söyledi:

"1984'ten beri ihtilal zulmü altında olan Filistin halkı hiçbir zaman umudunu kaybetmedi. İhtilale direniyor, zafere ulaşana kadar da direnecek. Filistin'in geçmişteki başkenti olan Kudüs gelecekte de başkenti olana kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ten selam getirdiğini ifade eden Mustafa, Yaşasın Türkiye - Filistin dostluğu ifadesini kullandı.

Filistin El -Halil Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Nadze ise "Filistin sizin sesinizi duymuştur bu gece, boynumuza taktığımız atkılarda yazdığı gibi Kudüs bizimdir." dedi.

Elazığ ve Filistin Kültür Evlerinin de açıldığı gecede Filistin Ulusal Folklor Ekibi Keçiörenli'lere unutulmaz bir gece yaşatırken, hediye takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle gece son buldu.

ÖMER KARAOĞLU KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Her Ramazanda Filistin gecesinde sahne alan sanatçı Ömer Karaoğlu ise Şehidin Türküsü eserini tüm şehitler için seslendirdi. Başkan Ak, kendi tarzını oluşturan Karaoğlu'na Filistin'e verdiği manevi destekten ötürü de teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber