Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 20 Ekim 2014 - 18:33 Yorum: 0

Filistinli bakandan 'dinler savaşı' uyarısı

Filistin'in Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail parlamentosunun, Mescid-i Aksa'nın taksimini görüşmeye sunmasının "din savaşının fitilini ateşleyebileceğini" belirtti.

Filistinli bakandan 'dinler savaşı' uyarısı

Filistin Hükümeti Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail parlamentosunun (Knesset'in), Mescid-i Aksa'nın taksimini görüşmeye sunmasının 'din savaşının fitilini ateşleyebileceğini' belirtti.

Hüseyni, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin'de derhal hergün başta Mescid-i Aksa olmak üzere topraklara, halka ve mukaddesata karşı işlediği ihlallere son vermesi için İsrail hükümetine baskı yapılması çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa'yı amaç piyasa tutumun sıklaşabileceği ve bölme planı için atılan politik adımların hızlanabileceğine değinen Hüseyni, Knesset'in, Aksa'nın bölünmesine ait kanun çıkarılması benzeri bir karar almasının, din savaşının fitilini ateşleyeceğini savundu.

Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Vakfı, İsrail parlamentosunun, Aksa'nın süre ve mekan şekilde Müslümanlar ile Yahudiler içinde bölünmesini öngören bir hukuk teklifini sunmaya hazırlandığını duyurmuştu.

Muhabir: Abdurrauf Arnavut

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber