Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Eylül 2014 - 01:13 Yorum: 0

Filistinli yaralıların Türkiye'ye getirilmesi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan 17 kişiyi taşıyan askeri uçak İzmir'e geldi

Filistinli yaralıların Türkiye'ye getirilmesi

İZMİR (AA) - Türkiye'nin insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridoru sayesinde Gazze'den tahliye edilen 5'i çocuk, 17 yaralı, askeri uçakla İzmir'e getirildi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayı’nın işbirliğiyle yürütülen operasyonda Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndan C-130 tipi askeri uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na getirilen yaralılar, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz tarafından karşıladı. 

Yaralılarla refakatçileri de İzmir'e geldi. 

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) havalimanında ilk kontrolleri yapılan yaralılar, 112 Acil Sağlık ambulanslarıyla tedavi görecekleri hastanelere sevk edildi. 

- Hazırlıklar yapıldı

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan saldırılarda yaralanan 17 Filistinli'nin, Türkiye Cumhuriyetinin şefkati ve yardımıyla tedavi edilmek üzere İzmir'e getirildiğini söyledi. Toprak, daha önce de 21 Filistinli'nin İzmir'e getirilerek tedavi edildiğini hatırlattı. 17 yaralının 5'inin çocuk, 6'sının kadın olduğunu belirten Toprak, söz konusu kişilerle 16 refakatçinin de Türkiye'ye getirildiğini belirtti.  

Yaralıların tedavisi için her türlü hazırlığın yapıldığını vurgulayan Toprak, pasaport işlemlerinin de uçağın bulunduğu alanda yapılacağını ifade etti.

Toprak, yaralılardan 4'ünün Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde, 8'inin İzmir Eğitim Araştırma Hastasinde, 5'inin Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi edileceğini söyledi.. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber