Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 22 Ağustos 2014 - 10:14 Yorum: 0

Filistinlilerin anlattıkları yürek burktu

Şifa bulmak için Türkiye'ye gelen yaralı Filistinliler'in acı hikayeleri yürekleri dağlıyor.

Filistinlilerin anlattıkları yürek burktu

'Füzenin sesini duydum bulunan oldu, kocam, bir tanesi kız ve ikisi bay 3 çocuğum şehitti' sözleriyle yaşamındaki en iri acıyı söz eden Filistinli anne Emel Elgun, saldırıdan yaralı kurtulan oğluna Türkiye'de şifa arıyor. 

Elgun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 14'ü çocuk 23 Filistinli'yi Türkiye'ye getiren uçakta, AA muhabirine Gazze'de yaşadıklarını anlattı. 

İsrail saldırılarına uykuda yakalandıkları belirten Ergun, evdeki 15 insandan 9'unun yaşamını yitirdiğini söyledi. 

'Füzenin sesinin duydum bulunan oldu. Kocamla biri kız ikisi bay 3 çocuğum şehit oldu' diyen Elgun, ölen çocuklarından bir tanesini ikiziyle kendisinin de yaralandığını dile getirdi.  

Yaralı oğluna şifa bulmak için Türkiye'ye geldiklerini anlatım eden Elgun, 'Türk halkı her süre Gazze halkının beraberinde oldu. Türkiye'ye teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Saldırıda babasını, ikizini ve kardeşlerini kaybeden 15 yaşındaki Bilal de 'Böbreklerim ve bağırsaklarımdan yaralandım. Gazze de iki ameliyat geçirdim. Tedavimin tamamlanması için Türkiye'ye gidiyorum. Allah'ın izniyle şifa bulurum' dedi.

Hava saldırısında annesini kaybetti

6 yaşındaki torunu Mehe Hamid'i Türkiye'ye getirenTalal Abdullah Şeyh Halil ise torununu kafasında ve omurgasında kırıklar olduğunu belirtti.

Hamid'in, saldırıda annesi, amcası ve akrabalarından 4 kişiyi kaybettiğini söz eden Halil, 'Türkiye’ye gittiğimiz için mutluyuz. Allah'tan umudumuzu kesmiyorum. Gazze'de olanaklar olmadığından Türkiye'ye gidiyoruz, inşallah orada iyileşir' diye konuştu. 

Yaralanan kardeşi Türkiye'ye gitmek için paradigma bekliyor

Ağır yaralı 6 yaşındaki Muhammed Salih'in teyzesi Kifa Abu Kaddaf da İsrail saldırısının tüm aile bireyleri evdeyken gerçekleştiğini söyledi. 

Kaddaf, vaziyeti Muhammed kadar ağır olmayan kardeşinin de  Türkiye’ye gelmek için paradigma beklediğini anlattı. 

İlk kontrolü yapan Dr. Hatice Bakkal patlamaya bağlı şekilde Muhammed'in 12 parmak bağırsağının delindiğini ve pankreasında yaralanma olduğunu söyledi. Bakkal, 'Muhammed'in vaziyeti Gazze’den getirilen yaralılar arasında en ağır olanı' diye konuştu. 

ETİKETLER: Filistin , Türkiye
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber