Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Temmuz 2019 - 02:36 Yorum: 0

Filo Yönetimi Konusunda Karşılaşılan Zorluklar Nelerdir? Bir İşletme Neden Filo Yönetim Sistemi Tercih Etmelidir?

Filo yönetimi konusunda karşılaşılan zorluklar nelerdir? Filo yöneticileri bu konuda; hesap verebilirlik, verimlilik ve risklerin listelerinde en üst sırada bulunduğunu belirtiyor.

Filo Yönetimi Konusunda Karşılaşılan Zorluklar Nelerdir? Bir İşletme Neden Filo Yönetim Sistemi Tercih Etmelidir?

Filo yönetimi konusunda karşılaşılan zorluklar nelerdir? Filo yöneticileri bu konuda; hesap verebilirlik, verimlilik ve risklerin listelerinde en üst sırada bulunduğunu belirtiyor.

Filo yönetim sistemi size işgücünüzü ve işletme varlıklarınızı takip edebileceğiniz gerçek zamanlı bilgiler sunarak mobil varlıklarınızın yönetimini kolaylaştırır.

Satko Filo Yönetim Sistemi’nin filo yönetimi ile ilgili zorluklarınızı nasıl çözebileceği konusunu bu blogumuzda sizin için inceledik:

1) Hesap Verebilirlikteki Artış

Filo yönetim sistemi teknolojisinin gelişiminden önce filo yöneticileri işletme araçlarının bulunduğu yerler konusunda herhangi bir fikre sahip değillerdi. Bugün, filo yönetim sistemi sayesinde işletme araçlarınızı ve sürücülerinizi gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz. Filo yönetim sistemi yalnızca gün boyunca sürücülerin konumlarını sizinle paylaşmaktan öteye geçer. Aynı zamanda filo yönetimi konusunda yaşanan zorlukların çözümü konusunda işletmeye büyük katkı sağlayacaktır.

Filo takibi konusunda filo yöneticilerinin yaşadığı en büyük zorluklardan birisi sürücülerin sorumluluk almamasıdır. Filo yönetim sistemi teknolojisi, mesai saatleri dışında uygunsuz araç kullanımını izler ve çalışanların şahsi işleri için işletme araçlarını gereksiz yere kullanmasını önler. Sürücüleriniz işletme araçlarınızı, şirket işleri yerine şahsi amaçlarını gerçekleştirmek için kullandıklarında bu durum şirketinizin gelirini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu gibi durumların gerçekleşmesini işletmenizde bir filo yönetim sistemi kullanarak önleyebilirsiniz. Ayrıca, bu teknoloji sayesinde sahte iş raporlarını durdurabilir ve müşterileriniz için gerçek zamanlı konum bilgisi hizmeti sunabilirsiniz.

2) Daha Verimli Bir Filo Oluşturmak

İşletmenizin araçlarının düzenli olarak bakımlarının ve araçların yakıt kullanımının takip edilmesi etkin bir filo yönetim sisteminin anahtarıdır. Araçlarınızın bakımını yaptırmanız araç ömrünü uzatmakta ve işletmeniz için daha verimli bir filo yönetimi sağlamaktadır.

Araç bakımı konusu ile başlayalım: Filo yöneticileri, işletmelerine ait her bir araç için araçların yalnızca şirket hizmetine mahsus olarak kullanılmasını sağlamak başında kalmaları için otomatik uyarılar ayarlayabilir. Bu uyarıları kilometre, saat veya tarihe dayandırabilirler. Bu, filo yöneticilerine ekibin manuel olarak takip edilmesinden çok daha az eforla daha yüksek verimlilik kazandıracaktır. Ayrıca bu uyarılar sayesinde gereksiz araç kullanımının önüne geçilecek ve araçların yıpranma payları azalacaktır. Araç fazla yıpranmadığından dolayı düzenli bakım tarihi geldiğinde extra bir masraf çıkmayacak, bu da işletme gelirlerine olumlu olarak yansıyacaktır.

Filo yönetim sistemi sayesinde araç bakımı dışında yakıt maliyetlerinden de tasarruf sağlayabilirsiniz: Filo yönetim teknolojisi en hızlı rotaları bulabilir. Yakıt tasarrufu ve aşınma yıpranmasını önleyen sürüş için daha az zaman harcar.

Filo yönetim sistemi, filonuzda hangi araçların en çok veya en sık kullanıldığını da gerçek zamanlı olarak takip etmenizi sağlar. Filo kullanım raporları filonuzu doğru boyutlandırabilir veya kullanılmayan araçları dolaşıma sokmak için bir plan hazırlamanıza yardımcı olur. Bu daha verimli bir filo demektir!

Filo yönetim sistemi ile filo yöneticileri sürücüleri yakından tanıyabilir – bu, şirket genelinde olumlu davranışlarını pekiştirmek için bir fırsattır. Bu, daha az kazaya, artan sorumluluğa ve daha sağlıklı bir sonuçlara yol açabilir.

Filonuz Satko Araç Takip Sistemleri’nin yardımı ile artık daha güvenli ve daha verimli!

Satko; filo yönetim sistemleri dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, araç takip sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

ETİKETLER: Filo Yönetimi
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber