Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 22 Eylül 2014 - 13:05 Yorum: 0

Finale uzanacağımızı düşünüyorum

Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA Avrupa Başkanı Demirel, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın başarılı olacağına inandığı söyledi.

Finale uzanacağımızı düşünüyorum

Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, yaptığı açıklamada, son yıllarda A Milli Kadın Takımı'nın çok aşırı kocaman başarılar kazandığını belirtti.

Demirel, şöyle konuştu:

'Milli takımımız Avrupa Şampiyonalarında 2011'de gümüş, 2013'te bronz, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda da 5'incilik elde etti. Arka arkaya kocaman başarılar yaşattılar bizlere. Şimdi Dünya Şampiyonası'nı yurdumuzda düzenleyeceğiz. Bu organizasyonun ülkemize alınmasını oyuncularımız hak etti. Kadın basketbolcularımız, taraftarımızın önünde muvaffakiyetli olmak için hummalı bir biçimde çalışıyor.' 

Türkiye'de düzenlenen 2005 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan bu güne kadar bayan takımının çok aşırı etap kaydettiğini izah eden Demirel, tek amaçlarının Türk bayrağını yükseltmek olduğunu dile getirdi.

'Olimpiyat Oyunları vizesini zorlayacağız'

Ankara'da B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile savaş edecek ay-yıldızlı takımın küme önderi olacağını düşündüğünü anlatım eden Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türk basketbolseverlerin kadın takımımıza müthiş destek vermesini bekliyorum. Ankara'da 2010 Dünya Şampiyonası'nda nasıl bey takımımız küme birincisi şekilde İstanbul'a gelip finale kadar yürüdü, kadın takımımızın da Ankara'da küme birincisi şekilde İstanbul'a geleceğini ve müthiş bir destekle finale kadar uzanacağını düşünüyorum. Gerçekten oyuncularımız bunu başarabilecek güçteler. Çok iyi kimi atmosferi var. Çok iyi bir bina mevcut ve inanıyorlar. Bütün bu saydıklarımı gerçekleştirirsek 2016 Olimpiyat Oyunları'nın vizesini edinmeyi dahi zorlayacağımızı düşünüyoruz.'

'Salonun dolmasını bekliyorum'

Şampiyonanın bilet satışlarının devam ettiğini kaydeden ve tribünlerin dolmasını istediklerini belirten Turgay Demirel, şu ifadeleri kullandı:

'Maalesef bizde takımın başarısıyla bilet satışı artıyor. Seyircilerin daha çok merakını çekiyor. Ankara'da son oynanan turnuvada tanıtım yaptık. Ankaralı basketbolseverlerinşampiyonada salonu dolduracaklarına inanıyorum. Daha sonra da İstanbul'da inşallah aynısının olmasını bekliyoruz.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber