Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Şubat 2015 - 11:43 Yorum: 0

Fındık bölgesi Karadeniz'de tarım sigortasında büyük artış

Geçen yıl yurt genelinde yaşanan zirai don nedeniyle önemli ölçüde zarara uğrayan fındık üreticisi, bu yıl tedbirli davranarak ürününü sigortalattı

Fındık bölgesi Karadeniz'de tarım sigortasında büyük artış

GİRESUN (AA) -  Geçen yıl meydana gelen zirai don nedeniyle önemli ölçüde zarara uğrayan fındık üreticisi, bu yıl tedbirli davranarak ürününü sigortalattı.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, bölgedeki üreticinin gecen yıl yaşadığı sıkıntıyı tekrar yaşamamak için tedbirli davranarak ürününü sigortalatma yoluna gittiğini söyledi.

Yaşaroğlu, 2014 yılında TARSİM tarafından bölgeye dair 32 bin sigorta poliçesinin kesildiğini ifade ederek, bu yıl rakamın 25 Şubat tarihi itibariyle 152 bine ulaştığına vurgu yaptı.

Ocak ayı itibariyle başlayan sigorta işlemlerinin 5 Marta kadar devam edeceğine vurgu yapan Yaşaroğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl 32 bin civarında olan ürün sigortası poliçe sayısı bu sene 152 bin rakamına ulaştı. Bu durum TARSİM'in bugüne kadar verdiği hizmet kalitesinin yanı sıra düzenli ve sorunsuz yapılan hasar ödemeleri ile üreticide güveni ortaya koymaktadır. Geçtiğimiz yıl fındık bölgesinde zirai dondan etkilenen ürün sahiplerine yaklaşık 90 milyon lira gibi ciddi hasar ödemesi yaptık. Üreticilerimizin mağduriyetlerini giderdik. Bu da üreticilerimiz ile kurum arasında güven bağını güçlenmesine vesile oldu."

Bu güven ortamının üreticilerin tarım sigortasına olan ilgisini artırdığına işaret eden Yaşaroğlu, "Artık üreticimiz meydana gelebilecek başta zirai don olmak üzere doğa olayları durumlarında yaşayabilecekleri mağduriyetlerin TARSİM vasıtasıyla giderilebileceğini anladı. Gelecek yıllarda poliçe sayılarının daha da artacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.  

Yaşaroğlu, fındık üreticisinin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı mutlaka ürününü sigortalatması gerektiğini vurgulayarak, mağduriyet yaşamak istemeyen üreticinin 5 Mart'a kadar tarım sigortası yaptırmalarını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber