Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 20 Kasım 2014 - 14:38 Yorum: 0

Fındık fiyatlarındaki dalgalanma

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran:

Fındık fiyatlarındaki dalgalanma

DÜZCE (AA) - Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, fındık fiyatlarındaki dalgalanmaya ilişkin, "Arz ve talebin dengesi, fındık fiyatlarını geri çekti ama şu da bir gerçek ki bu fiyatlardan bir kilogram bile fındık satılmıyor. Üreticiler artık bilinçlendi" dedi. 

Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkta fiyatı belirleme üstünlüğünün üreticilerde olduğunu savunarak, fiyatlardaki düşüşün üreticileri tedirgin etmediğini söyledi.

Üreticilerin yakın tarihte fiyatların toparlanmasını beklediğine dikkati çeken Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedef fiyata ulaşıldığında üreticiler fındığını pazara indirecektir. 'Fiyat düştü' diye kimse fındığını satmıyor. Arz ve talebin dengesi, fındık fiyatlarını geri çekti ama şu da bir gerçek ki bu fiyatlardan bir kilogram bile fındık satılmıyor. Üreticiler artık bilinçlendi. Beklediği rakamı ortaya koydu. Üreticilerin kafasından geçen rakamı fındık üretimiyle uğraşan herkes biliyor. Bu fiyatlar oluşmadığı müddetçe üreticilerin fındığını satmadığını görüyoruz. Kimse panik içinde değil. Üreticiler, kesinlikle endişe duymuyor. Fiyatını belirlemiş. Fındık fiyatları üreticilerin kendi fiyatını belirlediği noktaya geldiğinde piyasa daha da hareketli olur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber