Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 10 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

"Fındık ihracatçısı doların yükselişinden memnun"

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç: "Fındık ihracatçısı genel olarak doların yüksek olmasından memnun"

'Fındık ihracatçısı doların yükselişinden memnun'

GİRESUN (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, "Fındık ihracatçısı genel olarak doların yüksek olmasından memnun" dedi.

Sevinç, AA muhabirine, dolardaki artışın fındık ihracatçısının lehine bir durum olduğunu savundu.

"Her ihracatçı için doların artması, ihracatın kolaylaşması, pazarların kolaylaşması açısından faydalıdır" diyen Sevinç, "Özel bir pozisyonu yoksa her zaman ihracat sektörü dövizin yüksek olmasını ister. Bu durumun Türkiye'nin çok aleyhine olduğunu da düşünmüyorum. Kendi sektörüm için konuşuyorum, fındık ihracatçısı genel olarak doların yüksek olmasından memnun" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin fındık ihracatında son dönemde düşüş yaşandığını ifade eden Sevinç, bunun fındık fiyatının yüksek oluşundan kaynaklandığını aktardı.

Sevinç, Türkiye'nin 2014-2015 ihracat döneminde bugüne kadar elde ettiği fındık ihracat gelirinin ise beklentilerinin üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Fındık ihracatında son haftalarda bir miktar düşme var. Fiyatın yükselmesiyle talepte bir miktar düşme olacaktır. Bu da beklenen bir şey. Yaşanan düşüşe rağmen genel olarak baktığımızda beklentimizin üzerinde döviz geliri sağlanmış durumda" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber