Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:33 Kaza yerine gelen polisler, mesai arkadaşlarının cenazesiyle karşılaştı12:33 Muğla Ege Yıldızları Başkanı Şen: "Muğla’da sahamız olmadığı için maçlarımı...12:31 Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü12:31 Deprem sonrası gök yüzünde oluşan bulutlanma ve renk hayrete düşürdü12:30 Kız çocuğuna cinsel istismar iddiasında kuaföre 47 yıl 15 aya kadar hapis t...12:30 Kemer’in ilk kültür evi açılıyor12:30 Bakan Ersoy: “Venedik Bienali, Türkiye’nin kültürel zenginliğini dünyaya gö...12:30 KUMSMALL’dam çocuklara özel 23 Nisan hediyesi12:29 Kadıköy Fikirtepe’de 2 metrobüs kaza yaptı12:29 CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor12:29 Taste Of The World Dünya Lezzetleri CarrefourSA’da buluştu12:28 Dr. Doğan: "20’li yaşlar cilt bakımı rutinine başlamak için ideal bir zaman...12:28 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir aracın lastiği patladı: Kilometrelerce a...12:28 Şanlıurfa GAP Havalimanı’nı yılın ilk çeyreğinde 200 bin kişi kullandı12:28 Karnaval Komitesi Başkanı Bozkurt: "Karnaval 5 milyar TL’nin üzerinde ekono...12:27 Ankara’da çeşitli suçlardan aranan bin 158 kişi yakalandı12:26 Hakkında 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı12:25 ATSO Başkanı Bahar: “Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor”12:25 Arı kayıplarına önlem için ilaçlama uyarısı12:25 Yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekonomi 02 Ağustos 2022 - 11:04 Yorum: 0

Fındık işçilerinin "gurbet" mesaisi

Fındık toplayarak ekmek paralarını kazanmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinden Alaplı'ya gelen Lütfü Atıkoğlu "Burada hasat 8 Ağustos'ta başlayacakmış....

Fındık işçilerinin 'gurbet' mesaisi

Fındık toplayarak ekmek paralarını kazanmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinden Alaplı'ya gelen Lütfü Atıkoğlu "Burada hasat 8 Ağustos'ta başlayacakmış. Ayın 8'ini bekliyoruz" dedi.

Karadeniz bölgesinde fındık hasadının başlamasına sayılı günler kala mevsimlik tarım işçileri de fındık bölgelerine gelmeye başladı. İlk kafilenin geldiği köylerden biri de Mollabey köyü oldu. Doğu ve Güneydoğu illerinden köylere gelmeye başlayan çok sayıda mevsimlik tarım işçisi, kendileri için hazırlanan konaklama alanlarından olan Mollabey mevkisindeki Pazar alanına çadırlarını kurmaya başladı. Büyük çoğunluğu önceki gece saatlerinde kente giriş yapan işçiler, Ağustos ayının ilk haftasında başlayacak fındık sezonunun verimli geçmesini ümit ediyor.

Alaplı ilçesine bağlı Mollabey Köyünde oluşturulan konaklama alanında kadınlar sacda yufka pişirirken, gençler de çadırları kuruyor. Aile büyükleri ise alana gelen fındık üreticileri ile çalışma şartlarına ilişkin görüşme yapıyor.

Şalıurfa'dan ailesiyle Alaplı'ya 22 saatlik yolculuğun ardından gelen Lütfü Atıkoğlu, gazetecilere bu sene fındık hasadından umutlu olduğunu belirterek, bu sene yevmiyelerin iyi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa gelen 8 yıldır Alaplı'ya geldiğini anlatan Lütfü Atıkoğlu ise, "Ben bugün İşçilerimi getirdim ve daha da gelecekler şu an yoldalar. Buraya toplam 42 hane olarak çadır kuracağız. Şu anda ise çadırlarımızın etrafına su taşmaması için topraklarla dolduruyoruz. Buraya büyüklerimiz beşe dört gibi beton dökmüş olsalar bizler rahatlıkla demirlerimizi kurar, içinde rahatlıkla otururduk. Bu şekil ise çadırların etrafına toprakla set yapıyoruz, yağmur su altından geçmemesi için, büyüklerimizden buraya biraz kulak vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber