Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Fındıklı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlandı

RİZE (AA) - Fındıklı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlandı.Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Fındıklı...

Fındıklı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlandı

RİZE (AA) - Fındıklı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlandı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkan Vekili Murat Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Alim Eker, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Eniş,daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törende, ilçedeki okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren eserler okunarak öğrencilere Fındıklı Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Belediye Başkan Vekili Murat Köseoğlu, burada yaptığı konuşmada, 97. kurtuluş yıl dönümünün herkese kutlu olmasını diledi.

Bağımsızlık, özgürlük ve kurtuluş günlerinin sadece Türkiye'de değil, dünya üzerindeki bütün milli devletler tarafından kutlandığını ifade eden Özbalaban, şunları söyledi:

"Bu kutlamalardaki amaç tarihin geçmiş dönemlerinde yaşanan acıları günümüze taşıyarak geçmişin intikamını almak değildir. AsıI amaç ulusal birlik ve bağımsızlığımızı kazanmak için atalarımızın yoksulluk ve sefalet içinde yaptıkları özgürlük ve kurtuluş mücadelelerinde çekilen zorlukları hatırlayarak ülkemizin bir daha o günleri yaşamamasını sağlamaktır. Bu günkü Misaki Milli sınırlarını çizmek amacıyla verilen ulusal Kurtuluş Savaşı'nda canını ortaya koyup mücadele veren başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

Kutlamalar tören geçişiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber