Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

"Fındıkpınarı Üretim Atölyesi'nde aile bütçesine katkı sağlıyorlar

MERSİN (AA) - Mezitli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Fındıkpınarı Üretim Atölyesi Projesi" kapsamında oluşturulan üretim atölyesinde, 40 kadın el yapımı sabun,...

'Fındıkpınarı Üretim Atölyesi'nde aile bütçesine katkı sağlıyorlar

MERSİN (AA) - Mezitli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Fındıkpınarı Üretim Atölyesi Projesi" kapsamında oluşturulan üretim atölyesinde, 40 kadın el yapımı sabun, jel mum ve kokulu taş üretiyor.

Yaklaşık 1 ay önce başlayan kursta üretim yapan kadınlar, aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Atölyeyi ziyaret eden Mezitli Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, amaçlarının 9 ay sürecek bu projeyle bölgenin yeni istihdam alanlarını ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Geçimini genellikle tarımla sağlayan Fındıkpınarı halkının özellikle kışın hazırı tüketmek zorunda kaldığını belirten Kılıç, "Hedefimiz Fındıkpınarı Mahallesinin ülkemizdeki diğer birçok mahalle gibi markalaşmasını sağlamak ve bu projeyle kooperatifleşmeye gidilerek projenin sürdürülebilirliğini sağlamaktır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber